GTX 1060 ve Ryzen 3 2200G sistemde darboğaz var mı?

blacksea7x

Hectopat
Merhabalar,

Ekran kartım GTX 1060 6 GB NVIDIA, işlemci AMD Ryzen 3 2200G ve 8 GB RAM, 144 Hz monitör kullanıyorum. Sistemimde "dar boğaz" var mı? İşlemci değiştirmeyi düşünüyorum. Bu hususta yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler,

Son düzenleyen: Moderatör:
Resim yükledim bakabilir misiniz ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bunu yapmanız lazım. Yanlız işlemci sayısı yanındaki tiki işaretlemeyin tam tersine kaldırın ve sistemi yeniden başlatın.

Orası 4'dü zaten yine baktım 4 gözüküyor 6 gözükmesi gerekmiyor mu?

Merhaba, arkadaşın yardımıyla sorununuzu çözmüşsünüz. Ben işletim sistemini yüklemeden önce BIOS güncellemiştim ve sizin söylediğiniz kontrolleri yapmadan önce de işletim sistemini güncellemiştim. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşmadım. Bilgisayarınızın sonuçlarından memnun olmanıza sevindim.
Isı dalgalanmaları görürseniz ki büyük ihtimal göreceksinizdir, BIOS'a girin. Orada işlemcinizin çarpan sayısına x36 yazın. Daha sonra da CPU Core Boost ya da CPU Boost yazan özelliği bulup inaktif edin. Böylece ileride karşılaşabileceğiniz ısınma sorunlarını da elemiş olursunuz.

Günaydın, BIOS'la ilgili bilgim yok RAM hızlarımı da güncellemek istiyordum RAM'i aldığım yerde konusu geçince sakın elleme BIOS'u çökertirsin sonra yazdırmak için işlemci parası gider deyince korktum. Biraz video izlemeyi düşünüyorum yanlış bir şey yapmama açısından. İyi ki tavsiyeler vermiş siniz yoksa yanlış tercihler yapar mışım.

Öneriyi yapan arkadaş uyarıyı biraz abartmış Anakart modeliniz neydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…