Merhaba arkadaşlar. Sistemim GTX 1060X 6 GB, R5 2600X, 16 GB RAM arkadaşlar. Ortalama 80 kişini olduğu bir server'da 40 50 FPS alıyorum ve kasma hissiyatı veriyor. Arkadaşımda 1050 falan var 60 65 alıyor benim sistem de daha fazla olması lazım. Monitör de 144 Hz neden kastığını bir türlü çözemiyorum. Benim sistemimle daha akıcı olması lazım.
MSI AfterBurner yazılımı ile oyun içi FPS, ekran kartı sıcaklıÄı, iÅlemci ve bellek kullanımı deÄerlerini gerçek zamanlı olarak gözlemleyebilirsiniz. PC
www.technopat.net
CPU, GPU, Bellek kullanım ve sıcaklık değerlerini paylaşacaksınız.
Ayrıca arkadaşınızın tüm sistem özelliklerini belirtir misin?
MSI AfterBurner yazılımı ile oyun içi FPS, ekran kartı sıcaklıÄı, iÅlemci ve bellek kullanımı deÄerlerini gerçek zamanlı olarak gözlemleyebilirsiniz. PC
www.technopat.net
FiveM nedir? Bilmek ya da araştırmak zorundamıyım. Para ile çalışmıyorum.
Ayrıca daha önceden başlığa göre hareket ettiğimde, çok yanlış yorumlar yaptım.
Konu içeriğine bu tarz şeylerin yazılması gerektiğini düşünüyorum.
FiveM üzerinde 80 kişilik sunucuda eğer 40-50 arası fps alabiliyorsanız, bence gayet yeterli diye düşünüyorum. Fps değeriniz oynadığınız sunucu üzerinde ki scriptlerle bizzat alakalı bir durum. Bir kaç görüntü ayarını yükseltmeyi deneyebilirsiniz, işlemci üzerinde ki yükü ekran kartı biraz hafifletebilir, bu da bir kaç fps arttırabilir.
Serverdaki istatistikler, interior veya server'da ayrıntılı bir özellik var mı?
Ondan olabilir. Arkadaşının server'ında ayrıntılı özellik, iç düzen, kısacası yüksek alanda script gibi bir şey varmı?
www.technopat.net
CPU kullanım %45 %75 arası Hız 3,86
Bellek kullanım 9,6 GB(351 MB) Kullanılabilir 6,3 GB (Bunla alakalı olabilir mi şuan 30 fps alıyorum baya düştü fps)
www.technopat.net
www.technopat.net
İlk olarak Grafik ayarlarını yükseltin. Sonra oyunu biraz oynayın. Dediğim yazılım ile değerleri paylaşın.
Görev yöneticisinden baktığın değerler, oyun arka planda çalışınca farklılık gösterebilir.
İlk olarak Grafik ayarlarını yükseltin. Sonra oyunu biraz oynayın. Dediğim yazılım ile değerleri paylaşın.
Görev yöneticisinden baktığın değerler, oyun arka planda çalışınca farklılık gösterebilir.
Dostum attığım bağlantıda gösterilmiş. Ona göre değerleri gözükecek şekilde ayarla. Sonra oyun tam ekrandayken, değerler gözükecek şekilde ekran görüntüsü al.
Ayrıca başka sunucuları da dene. Arkadaşların söylediği gibi FiveM sunucular iyi optimize edilmediyse, sisteminden kaynaksız FPS sorunu yaşanıyor olabilir.
Ayrıca masaüstünü temiz kullanmanı öneririm. Steam, Uplay, Origin gibi platformların oyunlarının kısayollarını oluşturmana gerek yok. Ya da dosyalara koyarak daha ferah bir masaüstü sağlayabilirsin.