GTX 1060'tan RX 6600'e geçiş sonrası sistemde kasmalar oluyor

O şekilde yapmak aksine çözmediği için değiştirdim zaten. Birçok ayarı aç kapa yapıp değiştirip denememe rağmen hala daha hafiften kasması gitmiyor.

Darboğaz olsa bile buna sebep verebilecek bir şey değil. FPS olarak bir sıkıntı da yok zaten.

Şayet işlemci kullanımın tavan yaptıysa bir ihtimal olabilir veya AMD'nin yazılımından kaynaklıdır. Sonuçta bu kasmaların oyunda iken olduğunu belirttin masaüstünde bir sıkıntı yoksa yüksek ihtimal işlemcinin yetersizliğinden kaynaklıdır.

8400'ün alt çekirdekleri %100'e vuruyor olabilir, HDD veya dandik bir SSD kullanıyorsan okuma/yazma hızı yetişemiyor olabilir. RAM tek kanal ise yine darboğaza uğruyor olabilir.

Seçenek çok, en az 2 kat güçlü bir karta geçiyorsan kaynak tüketimleri veya çizilen FPS artışı beraberinde o kadar yük getirecektir.

8400'ün alt çekirdekleri %100'e vuruyor olabilir, HDD veya dandik bir SSD kullanıyorsan okuma/yazma hızı yetişemiyor olabilir. RAM tek kanal ise yine darboğaza uğruyor olabilir.

Seçenek çok, en az 2 kat güçlü bir karta geçiyorsan kaynak tüketimleri veya çizilecek FPS artışı beraberinde o kadar yük getirecektir.

(2x8) 16 GB 3000 MHz çift kanal RAM, Samsung 850 EVO 250 GB SSD, League of Legends darboğaza sebep olabilecek bir oyun değil. Aksine altta başka bir oyun açıkken bile oynuyordum ama bu kasma olayı olduğu için başka oyun açık değilken de deneyeyim dedim yine de bu sorun devam ediyor.

(2x8) 16 GB 3000 MHz çift kanal RAM, Samsung 850 EVO 250 GB SSD, League of Legends darboğaza sebep olabilecek bir oyun değil. Aksine altta başka bir oyun açıkken bile oynuyordum ama bu kasma olayı olduğu için başka oyun açık değilken de deneyeyim dedim yine de bu sorun devam ediyor.
Eğer kasma olayı sadece AMD'nin yazılımında oluyor ise sorunun nedeni belli çokta takılmamak lazım.

O oyun için 1060'dan 6600'e geçilmezdi ama bakalım. Ben olayın yazılımsal olduğunu düşünmüyorum açıkçası bu tarz sorunları 6600 XT ile hiç yaşamadım 1+ senedir. Chrome'da bile takılma oluyorsa sonucu kart veya RAM arızasına çıkabilir. 1060 hala elindeyse ve taktığında olmuyorsa kartı servisine gönder derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı