1080p almayınız, kartlar uyumlu değil. Gpu kullanımı %50 lerde dolaşıyor oyunlarda. 1440p almak zorunlu bu kartlarla tam verim almak için.
Bu arada asus vg248qe çok güzel bir monitördür. Arkadaşım kullanıyor çok memnun. Oyunlar yağ gibi akıyor. Fakat dediğim gibi 1080p devri artık bu kartlarla kapandı. Ancak bu monitörü alırsanız dsr ile 2k yaparak %99 gpu kullanımını elde edip daha fazla fps alabilirsiniz.
Dsr ise görüntüyü tamam güzelleştiriyor ama bir bakıma da bulanıklaştırıyor bu kaçınılmaz. Bu da benim en sevmediğim şey. Grafik kalitesini yükseltirken aynı anda da görüntüyü bozuyor.
Dsr' dan ziyade oyunlara resolution scale ayarının konulması lazım. Bf 4'te ve shadow of mordor'da var bu ayarlar. Bu sayede bulanıklık olmuyor.
Ben de
Asus VX239H 23 Hdmi 5ms 1920x1080 bu monitör var. Sinerji buna en altta 75hz demiş fakat yalan. Kaliteli bir hdmi kablodan bağlantı yaptım hz 60'ta. Ben de monitörü 74 hzye ocleyebildim 75'te out of range hatası veriyor. Her neyse, asus vx24ah de 60hzdir. 75 hz diye alanlar olabilir yanlış bilgi vermeyelim. Ama oc ile 74 hz'yi görür o da . Sinerji yanlış bilgilendirme yapmış. Asus vx239h ında asus sitesinde 50~76 falan yazıyor sinyal değerine ama 60 olarak geliyor hzsi. Hepsiburada da belirtilmiş.
Özet olarak vx serisi 60 hzdir.
Ayrıca asus vx24ah'yi bende alacaktım fakat bir çok forumda dolandım araştırdım bu konuyu. 1080p için 24 inç, 2k için 27 inç gerekiyor kaliteli görüntü için. 4k içinse 33 34 inç gerekiyor. Yani 1080p inçinde 2k monitör pek mantıklı değil, 27 inç lazım. Onun da en ucuzu 1600 tl.