GTX 1070 + 7700 HQ Far Cry 5 Benchmark Sonuçları

Bugün çıkan Far Cry 5'in GTX 1070 + i7 7700HQ'daki performans testini paylaşacağım. Sistem özellikleri aşağıdaki gibidir.

• GTX 1070
  • i7 7700HQ
  • 16 GB 2400 Mhz Bellek
Oyunu 1080p ve DSR ile 4K'da test ettim.

1080p ultra.jpg

1080p Ultra ayarlarda GPU kullanımı %100, CPU kullanımı iste %40-50 dolaylarındaydı.

low 1080p.jpg

Ayarları düşürdüğümde CPU'ya binen yük arttı ve kullanım %60-65 civarına yükseldi.

ultra 4k.jpg

4K Ultra'da ise CPU kullanımı %35-40'lara kadar düştü.

Test etmemi istediğiniz ayar ve çözünürlük varsa söyleyebilirsiniz.

Oyun sırasında yüzde değerinin düşmesinin sebebi ekran kartının bazı yerlerde çok fazla zorlanmaması. Çayır çimen olan yerler daha fazla zorladığı için GPU kullanımının artıp azalması normaldir.

Ben biraz daha oyuna yönelik bir soru sorabilir miyim?

Oyun hemen hemen önceki Far Cry 3 ve 4 oyunları ile aynı mı? İzlediğim videolardan gördüğüm kadarıyla böyle olduğunu düşünüyorum da.

Test sonuçları da Ubisoft' un diğer optimizasyon sorunlu oyunlarına nazaran fena değil.
Test etmemi istediğiniz ayar ve çözünürlük varsa söyleyebilirsiniz.
2K' da da test ederseniz iyi olur.

Son düzenleme:
20180327214619_1.jpg

Benchmark sırasındaki kullanımlar bu şekilde.

20180327214654_1.jpg

Bu da benchmark'ın sonucu.

Oyun serinin diğer oyunlarına bir hayli benziyor tek farkı grafiksel açıdan ve oynanış açısından gelişmiş olması, ben genel olarak Far Cry'ın aksiyonundan zevk alıyorum ama serinin tekerrür etmesinden bıkan insanlar da çok fazla.

@Silinen üye çözmüş olduğum bir sorun değil ondan bir şey yazmadım merakta bıraktıysam kusuruma bakmayın, screen scale'i 1.4'e aldığımda GPU kullanımım artıyor aynı FPS'i alıyorum yani belli bir FPS'in üzerine çıkamıyorum başka bir oyunda böyle bir sıkıntım yok umarım ilerleyen driver güncelemeleri ile düzelir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır sorunu çözdüm kalabalık yerlere girince anlık CPU kullanımı %100 oluyor sanıyorum da sebebi bu, Afterburnerla farketmedim bile XTU yine günü kurtardı.

Son düzenleme:
Batuhan bey bu kaç sene olmuş ama bu acaba masaüstü mü ya da notebook mu vay be hem de Far Cry 5 testleri bende de var oyun programı ama maalesef 7700HQ'ya + normal GTX 1050 4 GB var kaç sene olmuş maalesef bu arada benimki bayağı düşük galiba ve de HD dokuları açınca kırmızı şerit oluyor maalesef sizde kırmızı şerit olmaz GTX 1070 8 GB var öyle notebook var mı acaba cevap verebilir misiniz ben çoktan aldım gerçi kaç sene oldu maalesef?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı