GTX 1070 İçin Hesaplı Sistem Tavsiyesi

Herkese selamlar, iyi sosyaller.
GTX 1070 için almayı düşündüğüm sistemi paylaşmak istedim.
Bütçem ekran kartı hariç maksimum 2300 TL.
Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

750 EVO yerine 850 EVO daha mantıklı olur.

Bu sisteme 1070 yerine rx 480 beklemende fayda var başka şeyleri yükseltirsin

1070 daha iyi bir ekran karti değilmiydi ya ?
Bir sitede görmüştüm r9 390 480 i geçiyordu 380 390 arasinda bi performansı vardı. Nvidia alman tavsiyemdir,full hd monitor al git 4k oyun oyna zaten 1070 ve 1080 2k oyunlarda 70 75 fps altina düşmüyor cogu oyunda 90 fps de filanlar. Iyi monitor al yanında 3d özelliğini kullan ne bileyim g sync free sync kullan. Nvidia her türlü amd yi yeniyor.

Nvidia alıp freesync kullanmak bir hayli mantıklı geliyor(!) . Ayrıca daha çok yeni bir kart 480. Performans verilerine bakmak için AMD'den başka kurumlara bakmak pek sağlıklı olmaz. Onun için resmi sonuçlara bakarak 390/390x arası olduğunu varsaymamız gerekir bence. Bir de FHD monitör alıp 4K oynamak derken DSR'ımı kastettiniz bilmiyorum. Onun için birşey söylemeyeceğim . Ancak dediğin gibi performans olarak 1070 daha önde. Para varsa 1070, para + zaman varsa polaris beklenmesi de mantıklı geliyor.

@Ahmet Burak teşekkürler dediğin gibi 850 evo mantıklı, daha uzun ömürlüymüş sanırım.
@BoraKB3 Rx480 sanırım 970-980 arası bir ekran kartı imiş. F/p olarak güzel ancak performansı biraz daha yüksek bir kart almak istiyorum uzun ömürlü olması bakımından.
@RadaS Evet 2k 144hz bir monitör almak istiyorum kısmetse dediğin gibi nvidia'ya daha yakınım.
@GCN Teşekkürler dostum SSD olarak 850 evo düşünüyorum onun dışında güzel bir sisteme benziyor. Yalnız tek merak ettiğim şey bu kasa iç hacim bakımından middle towerlardan küçük gördüğüm kadarıyla. Bu hacim düşüklüğü
hava sirkülasyonu azaltıp ısınmayı arttırır mı?

Kasa mikro atx anakartlar için yapılmış. Ses yalıtımına sahip ve devasa ekran kartları için yeterli hacim var. Hava olayına gelince videoyu izlersen ön panelde devasa fan var artı fak ekleyebilirsin ama gerek yok.

Fırın gibi ısınan ekran kartları ve işlemci eskide kaldı. Sen ısınmayan ferah ferah çalışabilen 65W TDP değerine sahip işlemci ve düşük güç tüketimli eskilere nazaran çok daha serin çalışabilecek ekran kartı kullanacaksın. Kafaya takma hava olayını sorun yok istersen alma sessizlik ayrı bir konfordur unutma.

AMD'nin GTX 1070 için karşılığını beklemekte fayda var bence. Az biraz daha beklemelisin.

Fast sync ils karıştırmışım, evet DSR kastettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…