GTX 1070 ile 1080p ekran kullanma

darkfreez

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi sosyaller. Önümüzdeki ay yeni bir kasa toplamayı planlıyorum, öyle çok sık bilgisayar değiştiren bir insan değilim aldığım zaman 4-5 sene sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorum (ki şu anki bilgisayarım 5 yaşında, artık yeni oyunların birçoğunu low ayarlarda bile zor oynatıyor ). Toplamayı planladığım kasayla ilgili fikir almak için forumda başka bir konu açtım konu linki: GTX 1060 Sistem önerisi

Şimdi gelelim esas soruya; hazır alıyorken ve uzun süre müdahale etmeden kullanmak hedeflenince acaba sistemi GTX 1060 yerine GTX 1070'le mi toplasam diye bir soru takıldı aklıma ancak araştırırken forumda GTX 1070 için 1080p monitörlerde hele ki 144 Hz'in altındaki ürünlerde darboğaz yaptığı hakkında tartışmalar var. Bu sorun nedir ve benim elimdeki monitörle böyle bir sorun yaşama ihtimalim ne kadar?
Monitörüm: Samsung 1080p 60 Hz Linki: SAMSUNG 23.6" LS24E390HL/UF 4 MS HDMI PLS MONİTÖR
Teşekkürler.

Kullanabilirsin, DSR ile 2K'da oyun oynayabilirsin. 144 Hz yüksek bütçe gerektiren bir özellik, daha sonra isteğe göre değiştirebilirsin.

Şimdi ki oyunlarda GTX 1070 1080p'yi rahatlıkla çalıştırabiliyor. 100% performansla çalışmıyor o sebeple. İleriye gönük olarak 1080p monitör alınabilir. Sistem gereksinimleri artıyor her geçen gün. Grafiksel olarak daha çok sistem isteyen oyunlar olunca merak etme tam performasta çalışır. Yani uzun süre sıkıntısız 1080p 60 FPS oyun oynarsın. :)

Şimdi ki oyunlarda GTX 1070 1080p'yi rahatlıkla çalıştırabiliyor. 100% performansla çalışmıyor o sebeple. İleriye gönük olarak 1080p monitör alınabilir. Sistem gereksinimleri artıyor her geçen gün. Grafiksel olarak daha çok sistem isteyen oyunlar olunca merak etme tam performasta çalışır. Yani uzun süre sıkıntısız 1080p 60 FPS oyun oynarsın. :)
Açıkçası monitör darboğazı nedir hala bilmiyorum, sadece forumdaki yazılar içime kurt düşürdü ve ne olduğunu öğrenmek istedim yoksa bende aslında aldığım bir kartın daha bugünden %100 çalışmaması taraftarı olduğum için açıkçası GTX 1070 almayı düşündüm, zira yukarıda da söylediğim gibi aldığımda 4-5 yıl bir değişiklik yapmadan işimi görsün istiyorum. Daha şimdiden %100 çalışırsa bunun ilerde ihtiyacımı karşılama olanağı kalmaz, ayrıca GTX1060 alıp daha sonra yükseltmek de bir seçenek ama sıfırda fiyatlar hep aynı kalırken ikinci elde kartları satması hem zor hemde ederinin çok altında bir fiyata gidiyor diye düşünüyorum buda beni baştan alırken bütçeme göre iyisini almaya yönlendiriyor.

%100 çalışması kartın zorlanması değil. Kart rahat bir şekilde 1080p de oyunları çalıştırıyor ancak çok güçlü bir kart olduğu için kart tam güçte çalışmıyor. Biz bu yüzden GTX 1070 1080p ye uygun değil diyoruz. Ama çözünürlüğü DSR ile 2k ya çıkarırsanız olabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı