GTX 1070 kod 43 hatası

ahumada51

Hectopat
Merhaba. Benim MSI Gaming laptopum var. İşlemcim i7-6700HQ. Geçenlerde GTX 1070 ekran kartı ile PUBG oynarken sıcaklık 80'lerdeydi birden mavi ekran hatası çıktı ve laptop yeniden başladı. Ekranda tuhaf hareketli noktalar belirdi ve aygıt yöneticisinde kod 43 hatası çıktı. Ne yaptıysam olmadı, oyun oynayamadım, laptopu öyle kullanmaya devam ettim. Bir süre sonra aygıt yöneticisinde ekran kartını devre dışı bırakıp tekrar devreye aldığımda kod 43 ibaresi gitti ve istediğim kalitede oyunları oynamaya devam ettim.

Bir süre daha geçince bu sefer CS:GO'da aynı şey başıma geldi ve bir süre sonra kendiliğinden düzeldi ve tekrar sorunsuz kullanabildim. Şimdi tekrar aynı sorunu yaşıyorum ve ekranda çizgiler falan çıkmadı. Belki tekrar çıkar, tam olarak anlayamadım, sizce sorun nedir? Chipset mi, VRAM mi, RAM mi, priz voltajı mı, VBIOS mu, driver mı? (farklı VBIOS'larla ve driverlarla denedim.) Lütfen arkadaşlar, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Mevzudan anlayan arkadaşlar varsa cevaplarınızı bekliyorum...

Dosya Ekleri

• IMG_20210324_145344.jpg
    IMG_20210324_145344.jpg
    288,1 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20210324_145311.jpg
    IMG_20210324_145311.jpg
    179,9 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20210324_140745.jpg
    IMG_20210324_140745.jpg
    376 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20210319_004539.jpg
    IMG_20210319_004539.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir MSI servisi vardır pek bilgim yok ama varsa bir götürün baksınlar yoksa zaten ekran kartında bir sorun var içini açıp bakabilirler diye düşünüyorum.

Bu konuda daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim maalesef pek bilgim yok masaüstü olsaydı anlardım ama laptop biraz farklı o yüzden bilen biriyle yapmak daha iyi olur diyorum iyi akşamlar diliyorum

Furmark ile bir test etmeniz yararlı olabilir fakat arızası ciddi ise test sırasında kart sizlere ömür olabilir. Riski göze alarak test ederseniz belki test sonuçlarına göre bir yönlendirmede bulunabiliriz.

Furmark ile bir test etmeniz yararlı olabilir fakat arızası ciddi ise test sırasında kart sizlere ömür olabilir. Riski göze alarak test ederseniz belki test sonuçlarına göre bir yönlendirmede bulunabiliriz.
Hocam daha geçen gün yapmıştım, 10-15 dakika 76 dereceye kadar çıktı. Bir sorun yaşamamıştım. Bir de ekranda SS alınca resimde çizgi çıkmıyor, bu bir şeyi değiştirir mi acaba?
Arkadaşlar yok mu anlayan?
Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı'na geçince çizgiler gitmiyor bu bir şey anlatır mı?
Ayrıca ekranı zoom programından paylaştığım da da karşı tarafta çizgi vs çıkmıyor ekran normal görünüyor
Bugün cihazı devre dışı bırak deyip tekrar cihazı etkinleştir dediğimde çizgiler kayboldu. Durumu gerçekten anlayamadım çip arızası böyle olur mu? Var mı anlayan biri?
Bu kod 43 nasıl bir şeymiş, hocam yok mu bunun kesin çözümü? @Recep Baltaş
Acaba ekran kartı ramlerini ısıtsam sorun olur mu, var mı yardım edebilecek biri? Ayrıca bu kart ilk bozulup kendiliğinden düzeldiğinde furmark testinde canavar gibi çalıştı, yani vram yine de bozuk olabilir mi, yoksa elektrikle ilgili bir sorun mudur?

Son düzenleme:
Aygıt Yöneticisi - Ayrıntılar - Donanım Kimliği seçeneklerine tıklayıp ikinci sırada çıkan yazıyı Google'da aratıp çıkan ilk siteden ilk sürücüyü indirip kurdum ve ekran kartı düzeldi. İnşallah artık hata vermez. Yardımcı olan @shintaro ve @Talha Çilingir kardeşlerimden Allah razı olsun. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara faydalı olabildiysem ne mutlu bana! Çözüldü diyebiliriz.

Yeni konular

Geri
Yukarı