GTX 1070 oyunda 60 FPS sorunu

Sariserpito

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar önceki konuları ve bir sürü yöntem denedim Fakat bir türlü oyunları 60 FPS üstüne çıkartamadım.

Bilgisayarın monitörü 120 hertz ve ben hiçbir oyunda 60 üstü FPS alamıyorum.
Ge72mvr MSI GTX 1070 laptopum var.
Denediklerimi yazıyorum.

GeForce Experience'den batarya optimizasyonunu kapattım.

Nvidia profile Inspector yardımı ile V-Sync'yi force off yaptım.

Ayarlardan VSYNC'yi kapattım.

Oyuna özel; uyumluluktan Yönetici olarak çalıştır +Tam ekran iyileştirmelerini kapat yaptım.

GeForce kontrol panelinden Düşey senkronizasyonu kapalıya getirdim.

Çerçevesiz ekranda oyuna girmeyi denedim yine 60 FPS.

Ekran kartını GTX1070 kullanmaya zorluyorum.

Oyun içindeki tüm ayarları açıp kapatarak fark var mı diye de gözlemledim bu arada.

Xbox'un o DVR penceresi de kapalı ayarlardan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam ayarlayacağım
Temiz kurulum ile sorunu düzelttim teşekkürler.
Bu arada bir sorunum daha var.
Bilgisayar inanılmaz fazla ısınıyor ve ben buna bir çözüm bulamadım.
Termal macun değiştirdim.
Bilgisayarı temizledim.
Şu an işlemcimi 0.150mV
undervoltta kullanmama rağmen bilgisayar boşta 50, oyuna girdiğimde 95e dayanıyor. Fanlar son halde iken.
Boşta 50 olması normal değil, hele ki yaz aylarına giriyoruz çok daha büyük sıkıntılar yaşarsın. Kasanın hava akışının doğru olup olmadığını kontrol et. Fanlarda problem olabilir. İşlemcin ne bilmiyorum ama stok fan kullanıyorsan, sıvı soğutma veya sağlam bir hava soğutma sistemi alman şart. Yükte 95'i görmesi mavi ekran almana, kasmalara ve en kötüsü işlemcinin yanmasına yol açabilir.

Boşta 50 olması normal değil, hele ki yaz aylarına giriyoruz çok daha büyük sıkıntılar yaşarsın. Kasanın hava akışının doğru olup olmadığını kontrol et. Fanlarda problem olabilir. İşlemcin ne bilmiyorum ama stok fan kullanıyorsan, sıvı soğutma veya sağlam bir hava soğutma sistemi alman şart. Yükte 95'i görmesi mavi ekran almana, kasmalara ve en kötüsü işlemcinin yanmasına yol açabilir.
Laptop kullanıyorum
MSI GE72MVR 7RG
Fanlarda bir problem göremedim 6000 RPM iyi soğutuyorlar. Soğuk hava verseydi değiştirirdim fakat fanlardan sıcak hava çıkışının olduğu rahatça anlaşılıyor.
Mavi ekran hataları alıyorum zaten ama nadiren yaşıyorum

Laptop kullanıyorum
MSI GE72MVR 7RG
Fanlarda bir problem göremedim 6000 RPM iyi soğutuyorlar. Soğuk hava verseydi değiştirirdim fakat fanlardan sıcak hava çıkışının olduğu rahatça anlaşılıyor.
Mavi ekran hataları alıyorum zaten ama nadiren yaşıyorum
Pardon ben masaüstü sanmıştım. Laptoplar zaten ısınmakla meşhurdur. Genel olarak tek sorunu fanları yüzünden oluyor. Başka bir ihtimal olduğunu sanmıyorum. Bilen bir yere götürüp gösterirsen daha sağlıklı olur. Belki fanların değişmesi gerekiyordur.

Pardon ben masaüstü sanmıştım. Laptoplar zaten ısınmakla meşhurdur. Genel olarak tek sorunu fanları yüzünden oluyor. Başka bir ihtimal olduğunu sanmıyorum. Bilen bir yere götürüp gösterirsen daha sağlıklı olur. Belki fanların değişmesi gerekiyordur.
Isınmaları ile meşhur olduğunu biliyorum ama 95 derece de 2 çift fanlı 6000 rpm hızda dönerken oluyor.
Çok yüksek bir değer.
Belki bakır borularında bir sıkıntı vardır bilemedim
HyperTreading kapatmayı deneyeceğim

Isınmaları ile meşhur olduğunu biliyorum ama 95 derece de 2 çift fanlı 6000 rpm hızda dönerken oluyor.
Çok yüksek bir değer.
Belki bakır borularında bir sıkıntı vardır bilemedim
HyperTreading kapatmayı deneyeceğim
Aklıma başka bir çözüm gelmiyor maalesef. Tek görünen aldığın derecelerin hiç normal olmadığı. Dediğim gibi bu işlerden anlayan bir yere gidip göstermen en sağlıklısı olur.

Hocam 1070 li laptop bendede var.0 alındığında ,Aralık'ta aldım benzer sorunları yaşadım. Stok macunu kaliteli macunla değiştirin. Kaç aylık laptop bilmiyorum ama sıfırsada benzer sorunlar çıkabiliyor. Son olarak kaliteli macunla denemediyseniz deneyin sonuçtan memnun olacaksınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı