GTX 1070 - R5 2600X sisteme yükseltme tavsiyesi

Türker Tomruk

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, aşağıdaki sistemimi 2018 yılında toplamıştım. Genelde hep MOBA oyunları, ağırlıklı olarak sürekli LoL oynadım. Sistemi yoran ağır oyunları pek oynamadım desem yeridir. Şu anda sistemde birkaç parça değiştirip upgrade yapmayı düşünüyorum.

Ryzen 2600X yerine Ryzen 5 5600 işlemci, Corsair 16 GB 3200MHz RAM yerine, Corsair 32 GB 3200MHz RAM, Gigabyte GTX 1070 8 GB ekran kartı yerine, Intel Arc B580 12 GB ekran kartı almayı düşünüyorum. Bu yenileme toplamda 18.436 TL tutuyor. Sizce mantıklı bir hareket mi olur sistemi bu şekilde yükseltmek?
Son olarak Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming anakartım var. BIOS güncellemesiyle Ryzen 5 5600 işlemciyi birlikte kullanabilir miyim?

Mevcut tüm sistem parçaları;

GPU: Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming,
CPU: Ryzen 5 2600X,
SSD: Samsung 970 EVO nvm. E SSD 250 GB, SSD-2: Samsung 870 EVO 1 TB,
motherboard: Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming,
RAM: Corsair Vengeance Pro RGB 16 GB (2x8GB) 3200MHz,
PSU: EVGA 750W G3 supernova 80+ Gold full modular,
case: Phanteks P350X,
cooler: Corsair H115i Pro,

Dosya Ekleri

• l9.JPG
    l9.JPG
    66,3 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart, işlemci ve RAM'i elden çıkartıp DDR5'e geçmek en mantıklısı. Oynadığınız oyunlara bakılırsa 1070 hala idare eder sizi.

Şu anda LoL oynadığım için idare ediyor hala. Çok nadiren de olsa hikayeli oyunlar oynuyorum. Geçenlerde Xbox Game Pass üyeliğimde indiana jones oyununu veriyordu ücretsiz. Oyunu indirip oynayayım dedim. Ekran kartı eski olduğundan dolayı oyunu direkt açmadan hata verdi. Bu da biraz koydu açıkçası :) bugün de Intel'in yeni ekran kartını ve fiyatını görünce aklıma sistemi yükseltmek geldi.

Şu anda LoL oynadığım için idare ediyor hala. Çok nadiren de olsa hikayeli oyunlar oynuyorum. Geçenlerde Xbox Game Pass üyeliğimde indiana jones oyununu veriyordu ücretsiz. Oyunu indirip oynayayım dedim. Ekran kartı eski olduğundan dolayı oyunu direkt açmadan hata verdi. Bu da biraz koydu açıkçası :) bugün de Intel'in yeni ekran kartını ve fiyatını görünce aklıma sistemi yükseltmek geldi.
O halde sisteme ayırdığınız bütçe ne kadar bilmiyorum ancak işlemci ve ekran kartı yükseltmesi makul gibi. 18K tutuyor demişsiniz, ya bu parayı DDR5 üçlüsüne vereceksiniz ya da işlemci + ekran kartı upgrade edeceksiniz. Ağır oyunlara girisecegim diyorsanız 2. seçenek daha makul o zaman.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Ryzen 5 5600 işlemci ve Intel Arc B580 ikilisi 15.300 TL tutuyor. Bu ikisini alıp sisteme takacağım. 32 GB RAM'i alışveriş sepetinden çıkarttım. Eğer oyunlarda RAM yetersiz kalırsa onu da alırım daha sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı