GTX 1070 Ti için 2000 TL Monitör Önerisi

Geoffroy

Hectopat
Senelerdir 24 inçlik 60Hz 5ms bir LG IPS monitör kullanıyorum ve artık değiştirmeyi düşünüyorum. Sürekli rekabetçi oyunlar oynayan birisi değilim, yeri gelir BF1, yeri gelir Tomb Raider, yeri gelir R6 oynarım. Dizi, film izlerim. Öyle 1ms olsun diye diretecek bir pozisyonda olmadığımı düşünüyorum. Sizden öneri isteme sebebim piyasayı etkin bir şekilde bilmemem. Bilgisayar ile çok haşır neşir olduğum zamanlarda monitörlerde en fazla satan bir Samsung vardı bir LG bir de Asus. Şimdi çok fazla marka girmiş piyasaya, benim de biraz kafam karıştı.

2K kullanmayı düşünmüyorum çünkü oyunları ultra ayarlarda oynamayı yeri geldiğinde manzarayı seyretmeyi seven birisiyim. Şimdiden orta-yüksek ayarlara kadar düşmüş 2K çözünürlükte GTX 1070 Ti bir daha ekran kartına yüklü bir para yatırmak istemiyorum.

1920x1080 144 Hz IPS ya da VA panel (aralarında renk kalitesi olarak büyük bir uçurum var mı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.)

Yardımcı olup olmayan herkese teşekkür ederim, iyi Sosyal'ler

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle başlayayım:
1070 Ti 2K oynatabilecek güce sahip sizde benim gibi yüksek grafik seviyorsunuz bu yüzden 1080P istiyorsunuz anladım. Ben de aynı tercihi yaptım. Ama şöyle bir sıkıntı doğuyor 1070Ti 1080P çözünürlükte çoğu AAA oyunda full ayarlarda 100 FPS üstünü görüyor en zorlu sahnelerde. Yüksek FPS alıp düşük Hz monitör kullanmak yırtılmalara sebep oluyor. Bu yüzden sizin 144 Hz monitöre ihtiyacınız var ve 144 Hz monitör demek TN panel monitör demek.

3 tip panel var:
TN,VA,IPS
TN yüksek yenileme hızı ancak arkadan aydınlatmalı olduğu için renkler bir IPS e göre biraz daha cansız oluyor. Kendim kullanıyorum açıkcası memnunum 144 Hz gerçekten bambaşka bir şey akıcılık muazzam ama oyunda atıyorum bazı yerlerde diyorsunuz burada renkler biraz daha canlı olabilir diye.
IPS yüksek renk kalitesi daha canlı görüntü ancak düşük yenileme hızı demek fakat 1080P de 144 Hz IPS monitör bulunmuyor.IPS ler 60 Hz genelde oluyor ama yüksek FPS alacağınız için düşük Hz monitörde yırtılmalar göreceksiniz görmem hissetmem demeyin ben monitörü daha 2 hafta önce aldım bundan önce 60 Hz televizyonda oynuyordum bariz şekilde bağırıyordu anlıyordunuz.
VA ise ikisinin ortasında ortaya karışık bi panel türü

Bu söylediklerime göre tercihinizi söyleyin ona göre monitör önereyim baya piyasayı ezberledim son 1-1.5 ayda monitör konusunda. Eğer TN derseniz FPS oyunlarında gerçekten yardımcı oluyor çatışmalarda kaçan göçen adamlara HS atabilmek gerçekten mümkünmüş onu anladım. İzleyip vay be nasıl yakaladı onu dediğim killleri ben atıyorum şu an Bu doğrultuda piyasadaki en iyi 144 Hz TN panel monitör şu. Yeni çıkmış olması ve en iyi renk kalitesine sahip olmasından dolayı kesinlikle piyasanın en iyisi. Viewsonic XG2402 24" 1ms 144Hz (Display+2xHDMI) FreeSync FHD Fiyatı

2 ay önce indirim ile 1200 liraya satılıyordu alacaktım ancak biraz bekleyeyim dedim sonra 1400 oldu sonra zaten uçtu gitti fiyatı ancak yapacak bir şey dolar yüzünden yok. Ama hakkını verecektir.

@Rousso IPS panel değil. Quantum Dot. @FrontPage. 144 Hz IPS panel Viewsonic'in bir modeli vardı. Adını hatırlamıyorum. Pahalı da değildi o kadar.

Arkadaşlar 144Hz monitör TN panel demek değil. Allah aşkına yapmayın... Önerdiğim monitöre bile bakmanız yeterli. Önermeyin şu monitörleri Samsung'un o modeli varken.

Son düzenleme:

Hocam yanlışsam düzeltin ama ben çok fazla sayıda VA ve IPS panelde 144hz monitör gördüm TN'nin çağı bitmedi mi henüz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…