GTX 1070 ve B150 Gaming M3 uyumu

AlphaCEIRA

Megapat
Daha fazla  
@Recep Baltaş
Herkese iyi günler. Benim MSI B150 Gaming M3 anakart ve MSI GTX 1070 ekran kartım var. 16 GB RAM ve İ5 6600 işlemci var. Benim sıkıntım şu. Bilgisayarı açıyorum. Herşey normal. Bilgisayarı kapattıktan sonra tekrar açmaya kalkınca ekranda sinyal yok uyarısı alıyorum. Bu gün baktım da MSI B150 Gaming M3 anakartın VGA desteğinde GTX 1070 yok. Ben anakart değiştirsem bu sorun düzelir mi? Veya sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bence dostum senin sıkıntı güç kaynağında olabilir. Anakartlar artık eskisi gibi çok sıkıntı çıkartmıyor, güç kaynağını bir kontrol etmelisin, bence başka bir arkadaşının bilgisayarından güç kaynağını falan alıp dene, sorun hala devam ediyorsa anakartını garantiye yolla.

b150-gaming-m3.jpg
Dostum eğer ki CF desteği yazıyor diye 1070 desteklemiyor diyorsan hata yapıyorsun PCI-Express 3.0 desteği bile var bu kartın. PCI-E olan tüm kartları çalıştırır, sadece SLI desteği yok yani anlatabiliyor muyum ?
Üreticisi 1060'tan yukarısını desteklemez falan da yazmamış veya AMD haricini desteklemez diye de yazmamış.

Bence dostum senin sıkıntı güç kaynağında olabilir. Anakartlar artık eskisi gibi çok sıkıntı çıkartmıyor, güç kaynağını bir kontrol etmelisin, bence başka bir arkadaşının bilgisayarından güç kaynağını falan alıp dene, sorun hala devam ediyorsa anakartını garantiye yolla.

Eki Görüntüle 192662 Dostum eğer ki CF desteği yazıyor diye 1070 desteklemiyor diyorsan hata yapıyorsun PCI-Express 3.0 desteği bile var bu kartın. PCI-E olan tüm kartları çalıştırır, sadece SLI desteği yok yani anlatabiliyor muyum ?
Üreticisi 1060'tan yukarısını desteklemez falan da yazmamış veya AMD haricini desteklemez diye de yazmamış.
Hocam güç kaynağı da Cosair Builder VS 550 serisi 504 watt veriyor. Sorunu bulamadım. Bir bilgisayarcıya gitti adam çalıştı tamam dedi. Gittik çalışıyor du makina adam bir reset attı görüntü gelmedi. Neyden kaynaklandığını çözemedik. Ekran kartında mı problem var başka birşey demi bilmiyorum ki. Benimde aklıma bu geldi. GTX 1070 desteği yazmayınca ondan şüphelendim. Ayrıca anakart ekran kartı yurt dışından geldi. Anakarttan kaynaklı olabilir mi?

Dostum sen PSU değiştirip bir dene. Olmadı bir arkadaşının bilgisayarına ekran kartını takıp dene. RAM Dual kit ise Dual Channel desteğinin olduğu yerlerde takılı olduğundan emin ol. Dediğim şeyleri kontrol et İnşallah sadece RAM'lerin yerini değiştirerek halledersin. Yoksa garanti işleri baya bir yoruyor insanı, gittimi gelmek bilmiyor.

Dostum sen PSU değiştirip bir dene. Olmadı bir arkadaşının bilgisayarına ekran kartını takıp dene. RAM Dual kit ise Dual Channel desteğinin olduğu yerlerde takılı olduğundan emin ol. Dediğim şeyleri kontrol et İnşallah sadece RAM'lerin yerini değiştirerek halledersin. Yoksa garanti işleri baya bir yoruyor insanı, gittimi gelmek bilmiyor.
Hocam valla bir abimin tanıdı var. Ona götürdük. O halleder inşaallah. Ben akşam arar bir sorarım. İnş sıkıntısını bulurlar. Civarda denicek makina yok. Üst düzey sistem. Ama şöyle bir durum var. Ekran kartım arızalı olsa hiç görüntü vermemesi lazım. Ama görüntüyü veriyor. Witcher 3 gibi ağır oyunları oynuyorum. Bir sıkıntı çıkarmıyor. Bilgisayarı kapatıktan sonra geri açmak istediğimde açılmıyor. Garip

Anakart şu ekran kartını desteklemez diye bişey olmaz. Anakartın BIOS' unu güncellesene. Çok kolay bişey MSİ'ın sitesinden indiriyosun flash belleğe atıp güncelliyosun. Videosu var technopatda bak bir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı