GTX 1070 ve i5 7600 Sisteme Tavsiye

Burak DURSUN

Hectopat
Daha fazla  
4000 TL gibi bir bütçeyle oyun bilgisayarı kurmaya niyetlendim. GPU ve CPU'da büyük ihtimal seçimlerim şunlar olacak:

Ekran kartım
; MSI GEFORCE® GTX 1070 AERO 8G OC - 8GB GDDR5 256 Bit, Ekran Kartı

işlemcim ; INTEL Core i5-7600 (up to 4.10 GHz) LGA1151 İşlemci 7.Nesil (3 Yıl Intel Garantili)

Bu seçimlerim yaklaşık olarak 2900 TL gibi bir bütçe tutuyor. (Bunlara muadil olarak yaklaşık fiyatlarda GPU ve CPU tavsiyeleriniz varsa onları da dikkate alacağım.)

Gelelim asıl konuya. Bu iki ana parçama ek olarak kalan bütçemle (yaklaşık 1000-1100 lira civarı) güncel ve uyumlu; Anakart, RAM, SSD ve HDD, power supply, kasa tavsiyelerinizi bekliyorum.

4000 TL gibi bir bütçeyle oyun bilgisayarı kurmaya niyetlendim. GPU ve CPU'da büyük ihtimal seçimlerim şunlar olacak:

Ekran kartım
; MSI GEFORCE® GTX 1070 AERO 8G OC - 8GB GDDR5 256 Bit, Ekran Kartı

işlemcim ; INTEL Core i5-7600 (up to 4.10 GHz) LGA1151 İşlemci 7.Nesil (3 Yıl Intel Garantili)

Bu seçimlerim yaklaşık olarak 2900 TL gibi bir bütçe tutuyor. (Bunlara muadil olarak yaklaşık fiyatlarda GPU ve CPU tavsiyeleriniz varsa onları da dikkate alacağım.)

Gelelim asıl konuya. Bu iki ana parçama ek olarak kalan bütçemle (yaklaşık 1000-1100 lira civarı) güncel ve uyumlu; Anakart, RAM, SSD ve HDD, power supply, kasa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bence işlemci Amd Ryzen tercih etmelisin.
Oyun için daha ucuza ekran kartı bulabilirsin.
Bütçeni söylersen sana birkaç bilgisayar sunabilirim

Amaç oyun bilgisayarı kurmak ise fazladan para verip i5 7600 almanın pek bir anlamı yok çünkü i5 7500 ile neredeyse aynı. Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcide INTEL KABYLAKE CORE İ5 7500 3.4GHZ 6MB 1151P İŞLEMCİ bunu tercih ederek 130 ₺ civarı bir tasarruf yapabilirsin.

O ekran kartını almanı tavsiye etmem. Yalnızca bir adet blower fanı mevcut. Uzun süreli %100 kullanımda istemediğin sıcaklık değerleri görebilirsin. En azından bunun gibi: GİGABYTE GTX 1070 WİNDFORCE OC GV-N1070WF2OC-8GD 8 GB EKRAN KARTI çift fanlı bir modele yönelmeni öneririm.
Biraz daha bütçeyi zorlayabilirsen Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming 8G Ekran Kartı Ekran Kartı bu modeli de alabilirsin. Artı olarak soğutması biraz daha iyi, çekirdek frekansı bir tık daha yüksek ve arka plakası mevcut.

SSD Maalesef verdiğin fiyat aralığı ve istediğin ürünler düşünülünce sepete sığmıyor. Anca HDD'den feragat edip 120 GB bir SSD alınabilir.

Anakart: https://www.itopya.com/MSI-B250M-PR...z-VGA-DVI-HDMI-Anakart.html?ref=akakce&v=1.92
Ram: CORSAİR VENGEANCE LPX CMK8GX4M1A2400C16R 8GB (1X8GB) DDR4 DRAM 2400MHZ C16 KIRMIZI BELLEK
PSU: Aerocool Güç Kaynağı
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) Fiyatı
Kasa: AEROCOOL Aero 800 USB 3.0 4xFan Siyah ATX Kasa AE-AERO800 En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da

1.350 ₺ gibi bir meblağ tutarak biraz bütçeni aştı bileşenler. Kalitesiz, kendim almak istemeyeceğim ürünleri koymak istemedim.

Olmamis. GTX 1070 sigdirmaya calisma o butceye. Asus Strix RX 480 al. Daha sonra AMD Ryzen 7 1700 koy. Samsung 850 Evo 250 GB SSD koy. Kingston HyperX Savage 16 GB (2x8) RAM koy ve Zalman Z11 Neo koy ama almak icin acele etme. Biraz daha bekle anakart modelleri ciksin Ryzen icin. Fazla surmez zaten.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı