GTX 1070 vs RTX 2060

RTX 2060 ın avantajları
%10 daha yüksek FPS
DLSS özelliği
Daha iyi Ray Tracing performansı

1070'in avantajları
+2 GB VRAM
+SLI desteği

RTX 2060 1070 TI ayarında bir kart ama VRAM'den dolayı bence 1070 TI'ın gerisinde.
Hocam şimdi baktım 1660 Ti vs GTX 1070 testlerine. 1660 Ti daha iyi duruyor. Hem teknobiyotikte fiyartı daha uygun. Acaba bu sistem için ekran kartı değişimi istesem kabul ederler mi ?
Hocam 1660 TI 1070'in biraz gerisinde bir kart ve 2 GB VRAM eksiği var. BF5 bile 5 GB VRAM'i geçiyor şu an. 6 GB VRAM'in fazla uzun ömrünün olduğunu düşünmüyorum.

Buradan benchmark testlerine bakabilirsiniz.

UserBenchmark: Nvidia GTX 1070 vs 1660-Ti

Bilmiyorum arayıp konuşman lazım. Ama bence orada ki amaç GTX 1070'i elden çıkarmak olabilir. Yapmayabilirler.
RTX 2060 ın avantajları
%10 daha yüksek FPS
DLSS özelliği
Daha iyi Ray Tracing performansı

1070'in avantajları
+2 GB VRAM
+SLI desteği

RTX 2060 1070 TI ayarında bir kart ama VRAM'den dolayı bence 1070 TI'ın gerisinde.

Hocam 1660 TI 1070'in biraz gerisinde bir kart ve 2 GB VRAM eksiği var. BF5 bile 5 GB VRAM'i geçiyor şu an. 6 GB VRAM'in fazla uzun ömrünün olduğunu düşünmüyorum.

Buradan benchmark testlerine bakabilirsiniz.

UserBenchmark: Nvidia GTX 1070 vs 1660-Ti
Bence ikiniz de yorum yapmayın çünkü ikinizin kartı da karşılaştırılan kartlar. Birbirinizin kartlarını boşu boşuna kötülemeyin. 1070 de iyi kart, 2060'da iyi. VRAM olarak doğru önde GTX 1070 ancak aynı çekirdek sayılarına sahipler ve RTX 2060 RT+Tensor Core içeriyor. Şu an için 1070 almak biraz mantıksız oluyor ama o da hem yaşından hem fiyatından dolayı, fiyatı ucuz olursa GTX alınabilir. Birazda kişiyle ilgili. GTX 1060 3GB bence alınabilir ancak sizce alınmayabilir.

@kifkaf nasıl olmasını istiyorsunuz? ileride VRAM'e bağlı bir sıkıntı da çıkabilir aynı şekilde Pascal'da sıkıntı çıkarabilir. Bence bütçe varsa 2060 yoksa 1070. Eğer 1660 Ti'yi ucuza getirebilirseniz onu alın. (VRAM benim için sıkıntı değil.)

Fazladan, bu suçların hepsi Nvidia'nın suçu RTX 2060'ın normalde 8GB VRAM yerine sahip ancak Nvidia bilerek orayı boş bırakmış çünkü hepsi market stratejisi. Psikolojik baskı yapıyor aklınca ama maalesef insanlara aldırıyor.

@dogant Sadece güldüm özür dileyerek. Başka bir yorum yapma ihtiyacı hissetmiyorum kendimde. +SLI desteği yazmanıza güldüm yanlış olmasın. Arkadaşımız 8 GB RAM eklemeye çalışıyor zar zor bütçesiyle, siz ona SLI desteği var demişsiniz.

Bence ikiniz de yorum yapmayın çünkü ikinizin kartı da karşılaştırılan kartlar. Birbirinizin kartlarını boşu boşuna kötülemeyin. 1070 de iyi kart, 2060'da iyi. VRAM olarak doğru önde GTX 1070 ancak aynı çekirdek sayılarına sahipler ve RTX 2060 RT+Tensor Core içeriyor. Şu an için 1070 almak biraz mantıksız oluyor ama o da hem yaşından hem fiyatından dolayı, fiyatı ucuz olursa GTX alınabilir. Birazda kişiyle ilgili. GTX 1060 3GB bence alınabilir ancak sizce alınmayabilir.

@kifkaf nasıl olmasını istiyorsunuz? ileride VRAM'e bağlı bir sıkıntı da çıkabilir aynı şekilde Pascal'da sıkıntı çıkarabilir. Bence bütçe varsa 2060 yoksa 1070. Eğer 1660 Ti'yi ucuza getirebilirseniz onu alın. (VRAM benim için sıkıntı değil.)

Fazladan, bu suçların hepsi Nvidia'nın suçu RTX 2060'ın normalde 8GB VRAM yerine sahip ancak Nvidia bilerek orayı boş bırakmış çünkü hepsi market stratejisi. Psikolojik baskı yapıyor aklınca ama maalesef insanlara aldırıyor.
Ben 2060 ile kıyaslamadım 1660 TI ile kıyasladım. 1070'in 2060'dan ortalama %10 daha az FPS verdiğini söyledim zaten. 2060' ın rakibi 1070 TI'dır.
2060 8 GB VRAM'li olsaydı bence 2070'e bile gerek kalmazdı.

Herkes farklı bir şey söylüyor. Çok fena arada kaldım.
Hocam hangisi ucuza geliyorsa onu al bence, aralarında aman aman bir fark yok. (1660 TI VS 1070)
Hatta bütçe müsaitse RTX serisini tercih edin. Amazon'dan 2060 fiyatına 2070 alabilirsin.
@dogant Sadece güldüm özür dileyerek. Başka bir yorum yapma ihtiyacı hissetmiyorum kendimde. +SLI desteği yazmanıza güldüm yanlış olmasın. Arkadaşımız 8 GB RAM eklemeye çalışıyor zar zor bütçesiyle, siz ona SLI desteği var demişsiniz.
SLI desteğini ilerisi için söyledim 2-3 yıl sonra 1 adet daha kart ekleyip performansını ortalama %70-80 artırabilir. En azından böyle bir imkan var.
Ben sadece arkadaş için değil genel olarak kartların avantaj ve dezavantajlarını yazdım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı