GTX 1080, 1080p'de problem çıkartır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

süleyman kolin

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 hafta sonra i5 8600K merkezli bir sistem toplayacağım, elimde Asus PG248Q monitör hazırda var, ekran kartı olarak GTX 1080 almak istiyorum çünkü sistem ileriye dönük olsun istiyorum lakin her yerde GTX 1080 1080p çözünürlükte tam performans çalışmaz, düşük FPS alırsın diyorlar. Evet çoğu oyunda GPU %100 olmayacaktır ama GTX 1070 Ti ile arasında fiyat farkı çok az. Ben de GTX 1080 almak istiyorum çünkü Battlefield 5 çıkıyor. Yarın bir gün başka oyun çıkacak sonra ekran kartı yetmeyecek, o kadar para boşa gidecek gibi düşünüyorum. Benchmark testlerinde herhangi bir FPS sıkıntısı yok i5 8600K ve GTX 1080'in ama herkes performans sorunu yaşayacağımı ve DSR kullanmak zorunda kalacağımı söylüyor, sizce ne yapmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devasa bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum. AAA oyunlarda sorun çıkartmayacaktır.
Sorun çıkartan oyunlarda da DSR açarak geçici çözüm üretirsiniz.

1080P de neden düşük FPS versin ki? Ben onu anlayamadım. GPU kullanımı tam olmadığı için mi?
GTX 1080, 1080P çözünürlük için aşırı güçlü bir kart olduğundan GPU kendini tam kullanamıyor. Bu sefer de performans düşüklülüğü oluyor. 1080P için GTX 1070 üstüne çıkılmasını önermiyorum. En azından 2K bir monitör tercih edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı