GTX 1080 için 500W PSU yeter mi?

Kaliteli 500W +80 PSU GTX 1080'i rahat besler. Bizzat bir arkadaşım kullanıyor, herhangi bir sıkıntı yok. Zaten sistemle beraber ortalama 300W civarı tüketir. Aklınızda bulunsun diye dedim.

Biraz araştırıp cevap yazın. Emin olmadan sallayarak cevap yazmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

81665.png

Ben de MSI sitesinde varya güç tüketimi hesaplama uygulaması, ondan yapmıştım tam her şey dahil 330 küsür çıkmıştı aynen böyle. Benim baktığım GTX 1080 modeli tek 8 pin girişliydi Gigabyte markalı. Bazı yerlerde yeter bazı yerlerde yetmez yazıyorlar kafam cidden çok karıştı.
Edit: PSU'm Silverstone 500W +80 modeli 12V kanalından 456W veriyor.

Farklı sistem içeriklerini burada paylaşıp buradaki 500W PSU ile uyumlu olacağını düşünmek saçma olmuş. Ryzen güç tüketimleri farklı oluyor, voltaj ve frekans hızlarına bağlı değişikliklerden bahsetmiyorum bile. Farklı platform. Tek 8 pin 1080 maksimum 200W tüketir. 2 8 pin de 300W'a kadar gidebilir, görülen içerik her ne kadar az olduğunu iddia etse de fanları, ışıklandırmaları vesaire vesaire. PCI-E slotundan çektiği gücü de varsayarsak. Benim düşüncem tek 500W ile kaldırır, ancak şu an olduğunla kalırsın. Anakart ve bileşenler 350-400W arası olur, bu tek başına bir sistem etmiyor ama. PSU 450W güç veriyormuş zaten. Ucu ucuna neredeyse zor yetecek, ısınıp zorlanacağı koşulları anlatmıyorum bile. Yanlış bilgi dimi?

Kafam yine karıştı :(
Kafanızın karışmasına gerek yok. Stok kullanın, overclock yapmadan güç limitlerine dokunmadan kullanırsanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum ben. PSU sıcaklıklarına da yük altında dikkat edersiniz :)

Şöyle yapmayı düşünüyorum, ekran kartını ocakta alacağım. Aldığım zaman her testi yaparım umarım yardımcı olursunuz bana, PSU yeterli olup olmayacağı, bir sorun çıkıp çıkmayacağı konusunda.
Eğer bir risk görürseniz bu durum için 2. El olarak satamaz mıyım PSU'yu ? Yeni bir tane almak zorunda kalacağım artık

Şöyle yapmayı düşünüyorum, ekran kartını ocakta alacağım. Aldığım zaman her testi yaparım umarım yardımcı olursunuz bana, PSU yeterli olup olmayacağı, bir sorun çıkıp çıkmayacağı konusunda.
Eğer bir risk görürseniz bu durum için 2. El olarak satamaz mıyım PSU'yu ? Yeni bir tane almak zorunda kalacağım artık
Satabilirsiniz. Bu arada dediğim gibi her şey stok kullanırsanız sorun yaşamazsınız. 450W sınır bir rakam gibi gözüküyor sadece. Oyun oynarken hepsini kullanmazsınız ama her oyunda da aynı şey olmaz tabii ki :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı