GTX 1080 ile Online oyunlarda FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10
İşlemci anakart değiştikten sonra temiz kurulum yaptın mı?
Yaptım evet ama bu RAM olayı takıldı aklıma yeni çıkan birçok oyuna baktığımda 13 14 GB değerlerinde RAM kullanıyor. Sorun gerçekten bu olabilir drop olarak en azından.

"Throne and Liberty, Black Desert Online, Knight Online" tarzı oyunlarda, şehir merkezi dediğimiz herkesin toplu olduğu ticaretin ve depoların olduğu yerlerde özellikle kimse olmasa dahi büyük bir FPS düşmesi yaşıyorum. Normalinde savaş alanında 120 FPS alıyorsam şehre döndüğüm anda 40'a düşüyor ve 40 - 60 FPS arası gidip geliyor takılmalar oluyor. Sıcaklıklar normal değerde SSD sağlığı normal bunun yanı sıra NVIDIA Denetim Masası ayarları da yapılı olmasına rağmen bu sorunlar devam ediyor. İnternette araştırdığımda sistem özellikleri üst düzeyde olanlarda dahi olan bir durummuş bu. Bunun tam bir çözümü var mıdır?
Kankam sorunu çözdün mü?

Kankam sorunu çözdün mü?

Tam olarak çözdüm sayılamaz ama bir nevi de çözdüm sayılır. 16 GB RAM yetmiyor "throne and Liberty" en az 32 GB RAM istiyor büyük ihtimalle de drop yeme ve takılma sebebi bu. Çeşitli videolara baktım 32 GB ve üstü RAM kullananlarda sorun olmadığını gördüm çünkü en az 20 üstü RAM tüketiyor oyun ve hatta şehirlerde 25'leri de geçiyor bu RAM tüketme miktarı.

Tam olarak çözdüm sayılamaz ama bir nevi de çözdüm sayılır. 16 GB RAM yetmiyor "throne and Liberty" en az 32 GB RAM istiyor büyük ihtimalle de drop yeme ve takılma sebebi bu. Çeşitli videolara baktım 32 GB ve üstü RAM kullananlarda sorun olmadığını gördüm çünkü en az 20 üstü RAM tüketiyor oyun ve hatta şehirlerde 25'leri de geçiyor bu RAM tüketme miktarı.
Aynı sorun bende de var. Ne yapsam ne etsem sorunu çözemedim. 16 ram var bu arada benim pc'de. Ne yapsak ki? Sen alıcak mısın ram?

Aynı sorun bende de var. Ne yapsam ne etsem sorunu çözemedim. 16 ram var bu arada benim pc'de. Ne yapsak ki? Sen alıcak mısın ram?
Pc özelliklerin ne hocam ?

Ryzen 5 3600 ve RTX 2060.

Senin?

Ryzen 5 5700x3D.
GTX 1080.
16 RAM.

Sanırım yeni çıkan bazı oyunlarda 16 RAM yetmemeye başladı eskiden böyle değildi. Bazı eskiden var olan oyunlarda güncelleme aldıkça RAM vs yetmemeye başladı.

Geri
Yukarı