GTX 1080 ile R5 1600 AF darboğaz yapar mı?

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Yer
C:/Program Files/Antalya
Daha fazla  
Meslek
Satış Yöneticisi
RAM
Ripjaws 16 GB DDR4-3000
SSD veya HDD modeli
WD SN-520 M2 SSD
Ekran kartı
Evga GTX 1080 FTW2
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600AF
Merhabalar.

İş yoğunluğu nedeniyle oyunları detaylıca deneyemiyorum fakat bu ikisi 1080p çözünürlükte darboğaz yapıyor mu?

GTA 5'te ekran kartı kullanımı %40, işlemci kullanımı %50 olduğu için şüphelendim. Almak istediğim FPS'i, GTA 5'te alamadım. Ayarları ne kadar yükseltirsem yükselteyim FPS değeri değişmiyor 70'lere sabitlenip, kullanım oranları %70-80 gibi değerlere geliyor. V-SYNC gibi ayarlar aktif değil. Diğer oyunları pek deneyemedim ama Call of Duty: Modern Warfare Remastered oyununda %99 gibi bir kullanım görebildim.

İşlemci yükseltmeli miyim? Gereksiz harcama yapasım yok açıkçası fakat darboğaz söz konusu ile yapacak bir şey yok.

Merhaba,

GTA V çok sorunlu bir oyun. İyi bir işlemci kullanırken bile sorun yaşayabiliyorsunuz. Oynadığınız diğer oyunlarda mevcut grafik ayarlarınız ile sorun yaşamıyorsanız işlemcinizi değiştirmenize gerek yok.

Grafik gereksinimi aşırı fazla olmayan oyunlarda bir tık yapıyor gibi hocam. Fakat RDR2 vs.'de sıkıntı yaşatmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında adamakıllı sadece GTA V'i deneyebildim orada böyle bir sorunla karşılaştım. Ben pek yeni oyun oynamıyorum normalde fakat Red Dead Redemption 2 veya Cyberpunk 2077 gibi oyunları satın almayı düşünüyorum ilk indirimde. Bana GTA V'te olduğu gibi bir sorun yaşatmasından korktuğum için sorma gereği duydum. Teşekkür ederim cevap için.

Darboğaz çok sorun teşkil ediyorsa sanal çözünürlük ile oynamayı deneyebilirsin oyunu. Belki olumlu bi etkisi olur.

İşlemci yükseltmeli miyim? Gereksiz harcama yapasım yok açıkçası fakat darboğaz söz konusu ile yapacak bir şey yok.
Ya da benim GTX 980 ile takaslayabiliriz 1080'i , darboğaz olmaz 1600AF ile.

Buradaki videoya göre kullanımlar hep düşük. İşlemcinin ekran kartını güzel besleyebilmesi için V-SYNC kilidi aktif olmadığı takdirde %100 gibi bir değere yaklaşması gerekmiyor mu? Bende yanlış bir bilgi mi var yoksa?

Ya da benim GTX 980 ile takaslayabiliriz 1080'i , darboğaz olmaz 1600AF ile.
Ahahah teşekkür ederim. İşlemci yükseltebilirim.

İşlemci ile ekran kartı darboğaz yapar dostum. Yetersiz işlemci.
Teşekkür ederim herkes öyle diyorsa yükselteceğim yapacak bir şey yok.

Peki bir şey soracağım izninizle, ofisimde i3-10100f kullanıyorum. Onu taksam çok farkeder mi?

Hocam şöyle ki GPU'nuzu tam olarak yormayan oyunlarda GPU'nun kullanımı çok az kalıyor. Fakat GPU'ya yük bindiren oyunlarda GPU kenara atıp CPU'nun yükünü azaltıyor. Mesela videoda PUBG'de GPU kullanımı %37'yken CPU %61. GTA 5 değerleri de sizin söylediğinizle eşdeğer gibi. CPU %100'e yaklaşıyorsa zaten bir problem vardır orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…