GTX 1080 mavi ekran hatası

FlashBey

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2018
Mesajlar
15
RAM
Gskıll Ripjaws DDR4 2x8GB 2400 MHz
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD 250 GB SSD
Ekran kartı
GTX 1080 Zotac 8 GB
Anakart
A320M PRO-VH PLUS
İşlemci
Ryzen 7 1800X
Merhaba dostlar. Bilgisayarımda bir şeyler yanlış gidiyor bunun farkındayım. Ama parçam mı bozuk yoksa driver mi bozuk kurdum bilmiyorum. Ben RAM'ya da HDD-SSD'den kaynaklandığını düşünüyorum. Bunları test etmek istiyorum. Hangi sırayla neleri kullanarak bilgisayar donanım parçalarımı teste sokabilirim? Bazen Google'yi açıyorum donuyor tıklamıyor hiçbir yere. Bazen oyuna giriyorum hop mavi ekran veriyor. Sıfırladım ama yine aynı. Bir şey kuracağım ama tuhaf hatalar veriyor "an error accuared to copy the Source file is corrupted" bunun gibi. Bilgisayarımı tamamen test etmek istiyorum. Hangi parçayla hangi uygulamayla başlamalıyım? Daha yeni 1 tane mavi ekran verdi. Minidump dosyasını atayım mı isterseniz? Özelliklerimi yazdım. Hepinize iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump'ı paylaşın, akşam eve gidince bakabilirim. Alttaki programlarla test yapabilirsiniz.
RAM için:
Diskler için:
 
Minidumpı paylaşın, akşam eve gidince bakabilirim. Alttaki programlarla test yapabilirsiniz.
RAM için:
Diskler için:

Şimdiden teşekkür ederim. RAM testine başlayacağım şimdi. Sonuçları bitince atarım ben de. Kolay gelsin, iyi günler.

Minidumpı paylaşın, akşam eve gidince bakabilirim. Alttaki programlarla test yapabilirsiniz.
RAM için:
Diskler için:

Hocam testi 5 dakika önce yapmaya başladım. Şimdiden 94 adet hata verdi. Bitince hatanın hangi bellekte olduğunu anlama şansım var mı acaba? İkisinde de mi hata var yoksa sadece biri mi sorunlu bunu uygulama söylüyor mu bize acaba?
Arkadaşlar bu yandaki CPU yazısı işlemcimde de mi sorun olduğunu gösteriyor acaba? 1 saat 12 dakikadan beri test yapıyor ve şimdiden 758 hata buldu.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    304,1 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Bilgisayarınızda XMP açıksa kapatıp test yapar mısınız bir de? Hayır bunlar RAM arızası işlemcilik bir durum yok korkmayın.

Yaklaşık 30 dakikalık bir süresi kaldı Memtest'in. Bittiğinde XMP açık mı diye kontrol edeceğim. Teşekkür ederim.
Bilgisayarınızda XMP açıksa kapatıp test yapar mısınız bir de? Hayır bunlar RAM arızası işlemcilik bir durum yok korkmayın.

XMP kapalıymış. Şimdi bir tane RAM'i çıkarıp deneyeceğim bozuk olanı bulabilmek için.
Bilgisayarınızda XMP açıksa kapatıp test yapar mısınız bir de? Hayır bunlar RAM arızası işlemcilik bir durum yok korkmayın.

İyi akşamlar. En başta iki RAM'i birden test ettim ve çok fazla error çıktı(1800 civarı). Ben de tek tek RAM'leri çıkarıp portları da değiştirip tek tek denedim. Bozuk olan RAM'i buldum. Bir tane RAM'im bozulmuş diğeri sapasağlam. Şimdi HDD ve işlemci ve ekran kartını teste sokmak istiyorum. Program önerebilir misiniz işlemci ve ekran kartı için?
 
Son düzenleme:
Kusura bakmayın bilgisayara geçemedim dump dosyanıza bakamadım. Ekran kartını arıza testi yapabileceğiniz Memtest gibi bir program yok maalesef. Sadece benchmarklar var o da performansı test ediyor arızaları yakalamaya çalışmıyor. İşlemcinizde de sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Arızalı RAMi tespit ettiyseniz değiştirin ya da onsuz devam edin. Yine de dump dosyasına göz atılmalı ben atamadım kusura bakmayın müsait olamadım. @KojiroHyuga04 müsait bir vaktinde bakabilirse gayet iyi yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
 
Kusura bakmayın bilgisayara geçemedim dump dosyanıza bakamadım. Ekran kartını arıza testi yapabileceğiniz Memtest gibi bir program yok maalesef. Sadece benchmarklar var o da performansı test ediyor arızaları yakalamaya çalışmıyor. İşlemcinizde de sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Arızalı RAM'i tespit ettiyseniz değiştirin ya da onsuz devam edin. Yine de dump dosyasına göz atılmalı ben atamadım kusura bakmayın müsait olamadım. @KojiroHyuga04 müsait bir vaktinde bakabilirse gayet iyi yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Fazlasıyla yardımcı oldunuz siz olmasanız RAM testi bile yapamazdım büyük ihtimal. Yardımcı olabilirse çok sevinirim. İyi geceler dilerim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı