GTX 1080 mi alınmalı AMD VEGA mı?

GTX 1080 kesinlikle. Arada performans farkı yok, ama güç tüketimi farkı var. GTX 1080 180W güç tüketirken AMD RX Vega 64 295W güç tüketiyor. Ki bu daha hava soğutmalı versiyonun güç tüketimi.

Vega'lar GTX1080 ile değil daha çok GTX1070 ile rakabet edecekler. Güç tüketimlerinin yüksek olması orta donanım seviyesindekilere güç kaynağı yeniletecek. Bu da ekstra maliyet demek. Şu ana kadar çıkan test sonuçları da GTX0170'in biraz daha önünde ama GTX1080'in biraz gerisinde durduğunu gösteriyor.
İyi ki GTX1080 almışım dedim test sonuçlarını gördükten sonra. Hem uygun fiyata aldım hem de hala AMD tarafında rakibi yok.

Vega'lar GTX1080 ile değil daha çok GTX1070 ile rakabet edecekler. Güç tüketimlerinin yüksek olması orta donanım seviyesindekilere güç kaynağı yeniletecek. Bu da ekstra maliyet demek. Şu ana kadar çıkan test sonuçları da GTX0170'in biraz daha önünde ama GTX1080'in biraz gerisinde durduğunu gösteriyor.
İyi ki GTX1080 almışım dedim test sonuçlarını gördükten sonra. Hem uygun fiyata aldım hem de hala AMD tarafında rakibi yok.
Ben de VEGA'yı beklemeyip keşke GTX 1080 alsaymışım diyorum, fiyatlar bu kadar uçmadan evvel.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı