GTX 1080 sistem GTA 5'de kasıyor

ahmT2456

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sistemim de Ryzen 5 2600 GTX 1080 ve 8 GB RAM var. Fakat çoğu oyunda gerekenden az FPS veriyor. Bugün GTA 5 Grand RP giriyordum fakat deli gibi takılıyor. Çok güncel bir sistem olmayabilir fakat GTX 1080 neredeyse hala kaldıramayacağı oyun yok ve oynadığım oyun 2013 kalma bir oyun. Neden böyle anlayamıyorum deli gibi takılıyor grafikleri düşürmem fayda etmiyor.

RAM'in aynısından bulup 16 GB'a çıkartırsanız sorunlarınızın çoğu ortadan kalkacaktır. Ryzen işlemciler çift kanal RAM kullanınca düzgün performansta çalışıyor. Ayrıca ikinci RAM takınca BIOS XMP ayarlarından RAM frekansını RAM'in frekansına kendiniz çıkarmanız gerekiyor.

Bu arada işlemciniz ekran kartınızın gücüne yetişemediği için biraz darboğaz yapabilir ama çok da büyük sorun olmayacaktır. İleride onu da güncelleyebilirsiniz.

RAM darboğazı var hocam. @Tarikme'un dediği gibi. Windows'un ve sürücülerin güncel olduğundan da emin olun. Ayrıca grafikleri ve çözünürlüğü düşürmeniz hata. İşlemciniz daha çok zorlanacak ve ekran kartına binen yük azalacak demektir. Rekabetçi bir oyun değilse genelde FPS daha çok düşer.

Tamamdır teşekkür ederim

Evet düşürmem bir şey değiştirmiyor nedense teşekkğrler .d

Hocam belki işine yarar ama sistemle alakalı büyük ihtimal GTA 5 de V-Sync ayarını açarsan bir şans gidebilir o takılmalar bende de 1050 Ti'lı sistem var V-Sync kapatınca deli gibi takılmalar oluyordu o ayarı açınca Grand RP'de oynadım 0 takılma ama arkadaşların dediği gibi sistemdende olabilir.

Denicem çok sinir bozucu bir şey sanki boşa 1080 almışım gibi resmen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…