GTX 1080 sistemle Ubuntu'ya geçilir mi?

Şu an birçok sertifikam var siber güvenlik web tasarım oyun ve uygulama programlamayla ilgili hatta Almanya merkezli Avira antivir isimli antivirüs şirketi dahi teklif etmişti o zaman 15tim şu an 17'yim gelecek yıl gelecek idarelik yurt dışı teklifini dahi kabul etmeyi düşünüyorum.

Kurmadan önce Windows diskini çıkartın. Sonra kurulumdan sonra takın. Böyle sorunları önerlersiniz.

Onuda denedim başka bir arkadaşta önermişti keşke diğer SSD'yi alıcağıma kendi ssdmide satıp 500'lük ya da daha iyi bir SSD alsaydım diye de düşünüyorum ama şu aralar başka yatırımlara yöneliyorum o yüzden PC'yi yükseltmekle uğraşmıyorum direk yeni bir PC çekeceğim o zaman oyun için onu yazılım içinde bunu kullanırım muhtemelen.

Hocam Anladığım kadarıyla, linux kurulum planınız varmış zaten Sizin sistemde kullandığınız bileşenlerin çoğu linux ile uyumlu diye biliyorum, ancak bazı oyunların linux desteği olmayabiliyor. Özellikle Forza Horizon 4 ve bazı Battlefield oyunlarının linux üzerinde çalışması zor olabilir

Bununla birlikte GTA v CS:gO ve PCBS2 gibi oyunlar linux üzerinde rahatlıkla çalışabiliyor. Rage 2 içinse Proton/Wine kullanmanız gerekebilir. İyi günler dilerim ( dediğim şeyler yanlışşa lütfen dediklerimi yapmayın hocam ben bildiğimi dedim )

Teşekkür ederim hocam peki GTA V modlarım vs Linux'ta çalışır mı ve en çok merak ettiğim şey Ready or Not oyunumu Steam kütüphanesine eklersem Proton ile onu oynayabilir miyim?

Hocam Anladığım kadarıyla, linux kurulum planınız varmış zaten Sizin sistemde kullandığınız bileşenlerin çoğu linux ile uyumlu diye biliyorum, ancak bazı oyunların linux desteği olmayabiliyor. Özellikle Forza Horizon 4 ve bazı Battlefield oyunlarının linux üzerinde çalışması zor olabilir

Bununla birlikte GTA v CS:gO ve PCBS2 gibi oyunlar linux üzerinde rahatlıkla çalışabiliyor. Rage 2 içinse Proton/Wine kullanmanız gerekebilir. İyi günler dilerim ( dediğim şeyler yanlışşa lütfen dediklerimi yapmayın hocam ben bildiğimi dedim )
Forza çalışıyor. Ancak GTA 5'de çalışıyor ama Singleplayer olarak. Online maalesef 2024 Ekim'den ihtibaren çalışmıyor.

Gta v temel olarak linux üzerinde çalıştırılması mümkün hocam ancak modlar söz konusu olduğunda bazı uyumluluk sorunları yaşanabilir size öyle diyeyim çünkü çoğu pöpüler modlar windows odaklı geliştirildiği için linux ta çalışmaları veya sorunlar yaşamları mümkündür ama bazı modlarda sağ orta tarafta şey yazar ki biliyorsunuzdur zaten (bu mod linux içindir) vb yazar şimdi ready or nota geleyim ready or not windows oyunu olarak geliştirilen bir oyun ancak steam in proton aracılığıyla windows oyunlarının üzerinde çalışmasını sağlayabilir mümkün kılabilir ama yinede uyumluluk problemleri olur hocam oyunun perfornması ve kararlığına baklı olarak ve sistem yapılandırmanız iyi günler dilerim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Forza çalışıyor. Ancak GTA 5'te çalışıyor ama singleplayer olarak. Online maalesef 2024 Ekim'den ihtibaren çalışmıyor.

Zaten GTA V Single Player'da mod kuruyorum bazen FiveM giriyorum o kadar eskisi gibi vakit ayırmıyorum.

GTA V temel olarak Linux üzerinde çalıştırılması mümkün hocam ancak modlar söz konusu olduğunda bazı uyumluluk sorunları yaşanabilir size öyle diyeyim çünkü çoğu pöpüler modlar Windows odaklı geliştirildiği için Linux'ta çalışmaları veya sorunlar yaşamları mümkündür ama bazı modlarda sağ orta tarafta şey yazar ki biliyorsunuzdur zaten (bu mod Linux içindir) vb yazar şimdi Ready or Not'a geleyim Ready or Not Windows oyunu olarak geliştirilen bir oyun ancak Steam'in Proton aracılığıyla Windows oyunlarının üzerinde çalışmasını sağlayabilir mümkün kılabilir ama yine de uyumluluk problemleri olur hocam oyunun perfornması ve kararlığına baklı olarak ve sistem yapılandırmanız iyi günler dilerim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Az önce ProtonDB sitesi üzerinden baktığıma göre Ready or Not Gold olarak yani neredeyse mükemmel seviyede çalışıyor ama bendeki orijinal değil aynı crackli şu an amcamın bilgisayarında hiçbir sorun olmadan oynayabiliyoruz umarım Steam kütüphanesine ekleyip Proton'la çalıştırabilirim en kötü ihtimalle Lutris'i indireceğim ama bu tarz programları da fazla indirmek istemiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-01-22-13-16-03-37_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-01-22-13-16-03-37_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    72,9 KB · Görüntüleme: 6
Zaten GTA V Single Player'da mod kuruyorum bazen FiveM giriyorum o kadar eskisi gibi vakit ayırmıyorum.

Az önce ProtonDB sitesi üzerinden baktığıma göre Ready or Not Gold olarak yani neredeyse mükemmel seviyede çalışıyor ama bendeki orijinal değil aynı crackli şu an amcamın bilgisayarında hiçbir sorun olmadan oynayabiliyoruz umarım Steam kütüphanesine ekleyip Proton'la çalıştırabilirim en kötü ihtimalle Lutris'i indireceğim ama bu tarz programları da fazla indirmek istemiyorum.
FiveM çalışmıyor Linux'ta.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim Linux'un oyun kolunda yeteri kadar bilgili değildim sayenizde o konuda da daha bilgili oldum umarım sizin de karşınıza eksik olduğunuz konularda bilgili kişiler çıkar.

FiveM çalışmıyor Linux'ta.

Ready or Not'ım olursa gerek kalmaz en kötü ihtimalle onu da alacağım yapacak bir şey yok daha önce de dediğim gibi iyi ki GTA'yı güncellememişim.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim Linux'un oyun kolunda yeteri kadar bilgili değildim sayenizde o konuda da daha bilgili oldum umarım sizin de karşınıza eksik olduğunuz konularda bilgili kişiler çıkar.

Ready or Not'ım olursa gerek kalmaz en kötü ihtimalle onu da alacağım yapacak bir şey yok daha önce de dediğim gibi iyi ki GTA'yı güncellememişim.
Hocam rahatsız edecek bir soru değilse bir soru soracağım siz neden windows yerine linux seçtiniz neden yani?

Hocam rahatsız edecek bir soru değilse bir soru soracağım siz neden Windows yerine Linux seçtiniz neden yani?

Ya aslında ilk Linux kullanımım ceza sonucu oldu çok oyun oynadığım için babam Linux kurdu daha doğrusu o zaman 1 hafta boyunca bana araştırma yaptırıp kendim kurmamamı söylemişti ortalama 1 yıl öyle kullandim 10 yaşımdayken sadece yapabiliyor muyum diye merak ediyordum ve babamın sosyal medya hesaplarına girebildim yaptığım şeyin kötü bir şey olduğunu farkındaydım ama başardığım için mutluydum ve bunu onunla paylaştım sonra eğer istersen seni yazılım kurslarına gönderelim dedi bende kabul ettim ve 7 yıldır bu dünyadayım işte bir de Linux'ta yaptıklarım hiçbir yerde görülmüyorken Windows'ta Microsoft'un her şeyi görmesi olayı bana saçma geliyor sonra Yusuf ıpek'in bir videosuna rastladım özgür yazılım ve açık kaynak kod felsefesini o zamandan benimsediğim için artık Windows değişik geliyor.

Zaten eğer eskiden beri Linux'u araştırıyorsanız ya da duymuşsanız oyun konusunda çok sıkıntılı olduğu için çok konuşuluyor ben kendimi tutamamıştım o zaman yine oyun oynamak için bir yazılım geliştirmeye başladım ama oyunlarda pek stabil olmadı sadece uygulamalarda düzgün kullanabildim Wine gibi bottles gibi düşünün ama biraz daha gelişmiş daha iyi tasarımlı halleri diyebiliriz.

Geri
Yukarı