GTX 1080 Ti Ekran Kartı Kullanımını Artırma

Ayberk GÜN

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğim kadarı ile 1070 sonrası modeller akıllı kartlar olarak geçiyor. Yani kart ihtiyaç duyduğu kadar kullanım sergiliyor. Bu yüzden 1070 ve sonrası ekran kartlarında 4K monitör öneriliyor.

Şimdi 1080p bir monitörde 1080 Ti kullanıyorum. Arkadaş çevresi gerektiren her türlü oyunu oynayan birisiyim ve şuan en güncel oynadığım oyun Arma III.

Oyunu oynayan herkes bilir oyundaki optimizasyon problemini.

Bu oyunda aklınıza gelebilecek bütün grafikler ultra ayarlarda iken 1080p'de 70 ile 120 arası bir FPS alıyorum ara ara 50 60 olabiliyor.

Kullandığım monitör 144hz bir monitör.

Durumdan şikayetçi değilim fakat kullandığım ekran kartının [ASUS ROG STRIX 1080 Ti O.C] programını yüklediğim zaman farkına vardım ki ekran kartı kullanımı %40 civarında dolaşıyor.
Fanlarını da ihtiyacı olduğu kadar kullanıyor.

Benim sorum şu tamam akıllı kart ihtiyacı olduğu kadar kullanıyor ama benim bu oyundaki ihtiyacım belki 144 FPS sabit kullanmak. Bunu kendim manuel yapabilir miyim?
Overclock olayından hiç anlamıyorum hiç yapmadım.:)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 sonrası akıllı kartlar olarak geçiyor ve GPU ihtiyaç duyduğu kadar kullanıyor gibi bir söylem doğru değil. Genel olarak GPU yapısı sürekli %99 çalışmak zorunda değildir, ne kadar ihtiyaç duyuyorsa o kadar kullanır, GPU kullanımın en yüksek seviyede olmaması bir sorun olduğu anlamına gelmez. İstisnalar olabilir.

GTX 1070 sonrası akıllı kartlar olarak geçiyor ve GPU ihtiyaç duyduğu kadar kullanıyor gibi bir söylem doğru değil. Genel olarak GPU yapısı sürekli %99 çalışmak zorunda değildir, ne kadar ihtiyaç duyuyorsa o kadar kullanır, GPU kullanımın en yüksek seviyede olmaması bir sorun olduğu anlamına gelmez. İstisnalar olabilir.
İstisnalardan kastın nedir mesela örnek verme imkanın var mı?

Sorunu tek oyuna bağlı şekilde sınırlandırmak yerine bir kaç oyunu deneyerek konu açsan daha iyi olurdu. Seninde söylediğin gibi o oyun zaten optimizasyon özürlü bir oyun olduğundan sorun sadece o oyundan kaynaklı olabilir. Kısaca sorun kartta değil oyunda olabilir.

Sorunu tek oyuna bağlı şekilde sınırlandırmak yerine bir kaç oyunu deneyerek konu açsan daha iyi olurdu. Seninde söylediğin gibi o oyun zaten optimizasyon özürlü bir oyun olduğundan sorun sadece o oyundan kaynaklı olabilir. Kısaca sorun kartta değil oyunda olabilir.
Lol gibi bir oyunda da 170 200 civarı görüyor. Cs gibi bir oyunda da 250 270 civarı görüyor. The Forest gibi bir oyunda da 120 130 civarı görüyor. Henüz denediğim oyunlardaki performansı da bu şekilde. Yani sıkıntı çektiğimden değil de DSR olayını denediğim de fayda edip etmediğini paylaşırım. Teşekkürler herkese.

DSR ile 2K ya alsam yeter herhalde, 4K da görüntüler küçülüyor falan sapıtıyor biraz diye biliyorum.

1080 Tİ 1080P'de oynamak ciddi derece de GPU kullanımını düşürür.

Tavsiyem DSR ile 2 ya 4K'da oyun oynayın.
Teşekkür ederim dostum bunu deneyeceğim. Bilgisini paylaşırım.

Nvidia Denetim Masası ayarlarındaki Güç seçeneğini Yüksek Performans olarak değiştirmeyi de deneyebilirsin.
Hakkımı kaliteden yana kullandım. Hem kalite yüksek olunca sistemi zorlar ve kartın kullanımı arttırır diye düşündüm. Hemde böyle bir sistemim varken kaliteyi de açayım dedim. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı