GTX 1080 ve 1050 Ti beraber nasıl performans verir?

Defkhammet

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle başlık biraz tuhaf oldu. Merak ettiğim konu; şu an elimde ASUS ROG STRIX GTX1080 8 GB ekran kartım var. Bu kartla oyun oynuyorum mining yapıyorum, her şeyimi bu kartla yapıyorum. Ben bir ekran kartı daha almak istiyorum, GTX1050 Ti. Birinci sorum; oyunda ve miningde iyi performans almak için bu ekran kartını nasıl bağlarım? İkinci sorum ise oyunda ve miningde performansı ortalama ne kadar etkiler? Şöyle örnek verecek olursam: 1050 Ti 12-13mh gücünde, 1080 ise 34-35mh. Mining yaparken ortalama 45mh alır mıyım? Ya da oyun oynarken Warzone'da 110FPS alırken 130'a çıkar mı? Şimdiden hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Zor alırsınız.
Alamazsınız.

İki ekran kartı destekleyen oyunların sayısı bir elin parmağını geçmez. İki ekran kartı kullanınca oyunlarda performans artışı gözlemleyemezsiniz. Ama mining için de aynısını söyleyemeyiz.

SLI yapmak için aynı model kartları kullanmalısınız.

Bağlamış olsanız bile arkadaş haklı.

SLI yapamazsın ancak iki monitör iki ekran kartı olarak kullanabilirsin. Birini bir monitöre diğerini diğer monitöre bağlayabilirsin. Bu durumda da iki ekran kartı da düşük PCIe hızında çalışacaktır. Yani bir nevi 1080, 1050Ti ile darboğaz yapacak.

Zor alırsınız.
Alamazsınız.

Anladım hocam teşekkürler.

Yorumun için teşekkürler peki mining yaparken nasıl bir etki gözlemlerim bir fikriniz var mı?
SLI yapmak için aynı model kartları kullanmalısınız.

Bağlamış olsanız bile arkadaş haklı.

İki 1080 kullanmalıyım yani. Peki marka fark eder mi?

Anladım hocam o zaman ben iki 1080 almayı göz önüne alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…