GTX 1080 ve i7 6700 Sistemde Düşük FPS Sorunu

57'Alay

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar diğer oyunlarda YouTube’da izlediğim sistemdeki gibi yaklaşık FPS alıyorum ama bu BF1 ve BF5 oyunlarında düşük FPS alıyorum diğer sistemlere baktığım kadarıyla BF1'de 90-80 arası alırken BF5'de 70-80 catışmalarda 65'i bile görüyor multiplayerde GTA 5 ultra 80-65 gibi alıyorum. Hitman 2'de 130-85 arası, Rainbow 90 FPS, CSGO 250-180 arası, Fornite 155-90 arası alıyorum. Monitör 144 Hz 1080P biliyorum tam gücünü göstermese de 2K kartı olsa bile bu oranlar normal mı aşağıdaki link başka bir birine ait işlemcisi vs farklı ama bu kadar fark ettirebilir mi bir işlemci ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel 8.nesil işlemcileri 1080p oyun için cidden çok güçlü işlemci kendim i5 8400 gtx 1070 ikilisini kullanıyorum. BF1'de 1080p ultra ayarda çatışmalı sahnelerde 110-120 fps alıyorum. Haritada dolaşırken adamların az olduğu bölgelerde yaklaşık 130-140 fps kadar gördüm.

bana ne önerirsiniz ?

Kardeşim, ekran kartı yani bunu söylemeye bile gerek yok güçlü bir ekran kartı. 2K çözünürlülükte sizi rahatlıkla oynatabilir fakat 1080P kalmak istiyorsanız benim nacizane önerim İntel 8. nesil işlemcilere geçmeniz veyahut Ryzen 2600 veya 2600X'de işinizi rahatlıkla görecektir.

2K monitöre mi geçsem daha iyi olur şuanda ?
video olarak kendimce cektim normal 1080p ve DSR 2K olarak fps oranlarını gösterdim herhangibi bir sorun var mı DSR 2K şuan aldığım FPS’i gerçek 2K kullandığımda daha üstünü mu daha düşük mü yoksa şuan aldığım fps oranını mı alırım ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartınızın kullanımının 60-65lerde seyrettiğini görüyorum. Ekran kartınız tam performans çalışmıyor. Aldığınız FPS oranları ekran kartının çalışma yüzdesine bakıldığında gayet iyi tam performansta FPS yüzdeniz artacaktır şuan ki yüzdeden. 2K geçmeniz size yararlı olacaktır, fakat ben işlemcinizi değiştirmenizi öneriyorum daha iyi performans almanız için.

Anladığım kadarıyla işlemcim 1080p performans kaybı yaşıyor 2K monitöre geçtiğim zaman daha dengeli iyi bir performans olucak ‘ eğer 1080p kullanmak istersem işlemciyi değiştirmem gerekiyor peki 3-5 ay sonra monitörü değiştirsem GTX 1080 ekran kartı uzun 2-3 yıl 2K çözünürlükte cok performans kaybı yaşarmıyım sizce ? 3-5 aya 2K monitör almak sonrasında anakart ve işlemciyi değiştirmek 3-4 yıl ekran kartını değiştirmeyi istemiyorum nasıl yapmış olurum sizce ?

bana ne önerirsiniz ?
Hocam oyunda 1080p çözünürlükte amaç yüksek fps almak ise intel 8. nesil veya intelin 9. nesil işlemcilerini öneririm. Yada daha az maliyet ile Amd Ryzen işlemcide satın alabilirsiniz. Fakat intel işlemci 1080p de daha iyi performans verir. İ7 6700 aslında günümüzde hayla güçlü bir işlemcidir. Gtx 1080 gibi ekran kartını beslemesi lazım. Bende i5 8400 gtx 1070 ekran kartı var. Oyunlarda daha fazla fps alıyorum. Pc'ye format atın derim. Bios güncellemeyi deneyin psuda sorun varmı kontrol etmenizi öneririm.

1 seneyi aşkın format atmadım onu deneyeceğim bugün biosu 1 hafta önce güncdlledim psu coler master master Lite 600w 80plus modeli ama yeterli diye düşünüyorum

Bir ihtimal diyorum RAM'leriniz dual channel mı ? Yanlış slotlara takmış olabilirsiniz. Bu da performansı bayağı düşürür. 1-3 veya 2-4 slotlarına takmanız gerekir. Sadece bilmediğinizi varsayarak hatırlatma yapayım dedim.

H110M-D anakartım mevcut 2 slot var toplamda ikiside 2x8 toplam 16 GB şeklinde aida64 programında gözüküyor ama aldığım günden beri hiç rami çıkartmadım ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…