GTX 1080 ve Ryzen 5 2600X için termal macun önerisi

SON_PC_BÜKÜCÜ

Hectopat
Selamlar dostlar,

3 ay kadar önce 2. el bir sistem aldım. Elimde MSI Gaming X 1080 8 GB ekran kartı mevcut. Kart hakkında bilgi verecek olursam, 3.5 senelik ve bir kere açılıp termal bakım yapılmış.

Geçenlerde FurMark yaptım, 1080p 0xmsaa ayarlarında 3. dakikanın ortalarında 90 dereceye vurdu ve direkt ESC yapıp çıktım. Çok bariz termal macun istiyor.

Ryzen 5 2600X'e sahibim ve ayrıca 120mm Cooler Master sıvı soğutma var, ona rağmen ısınıyor.

Değerlerim:

• Boştayken ekran kartım 60 derece; 61'de fan giriyor, toparlıyor.
  • Boştayken işlemcimse 50 derece civarında, 45-55 diyelim, ancak 50 altı nadirdir.
Çok zorlayacak oyun oynanmıyor, kalite zevkimiz yok. 2. el ilana koyacağım için bakım yapmam şart.

2 sorum olacak:

1. Kaç gram termal macun almalıyım? (2 laptop ve ekran kartı, işlemci)
  2. Ne marka model almalıyım?
Sayın arkadaşlar, kendimi yeterince açıkladığımı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1720124405128.png
    64 KB · Görüntüleme: 36

Ekran kartı ve işlemci için uygun.
Ayrıca işlemci için o değerlerde bir sorun yok. Boştaki değerlerde pek önemli değil. Ne olmasını bekliyorsunuz ki -10 derecede mi çalışsın?

Ekran kartı furmark testinde 3.dakikada 90 derece oluyor hocam,yanlış bilmiyorsam 80üstünü geçmedikçe sorun yok.
Nisan ayının başında ikiside 40-45 derece arasıydı boşta yükte max 65 oluyordu

Hocam arctic mx4 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Ekran kartına bir şey demedim. İşlemciye yorum yaptım. O işlemciye 120mm fazlasıyla yeter. OCCT testi yapar mısınız?
MX-4 ekran kartına uygun değil diye hatırlıyorum. Pump-out yapıyordu sanırım.
Ayrıca MX-4 attığım macundan daha kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…