Ekran kartının sorunlu olduğunu ben pek düşünmüyorum, sistemi ne sıcaklıklarda kullandığını hatırlıyor musun?
Initramfs Linux'un bootuyla alakalı bir şey sanırsam, ekran bu durumdayken BIOS'a da girmen ve de oradan ayar yapman olanaksız. Takılı olan diske başka bir bilgisayarda Windows yazın ki boot etsin direkt.
Şu anda SSD'yi takabileceğim bir bilgisayar yok elimde fakat eski laptopumu bir şekilde açabildim onun diskini söküp kendi laptopuma taktığımda ne hata verdiğini göremesem de açılırken "biip" sesi geldi ve sanırım BIOS menüsüne girdi. Eski laptopta Win 8.1 varmış format için USB bellek hazırlamaya çalışıyorum diski formatlayabilirsem SSD'yi sökeceğim sanırsam otomatik HDD üzerinden başlayacak sistem. Ondan sonra SSD'yi takıp disk klonlama yapacağım ve HDD'yi sökeceğim inşallah bu yöntem çalışır. Umarım yeni bilgisayara takarken ekran kartımı otomatik algılar yoksa 2.monitöre erişimim yine olmayacak ve bu saydıklarımın hiçbirini yapamayacağım.
Ekstra olarak fikir sunabilecek varsa seve seve dinlerim durum hakkında elimdeki imkanlar şunlar.
1- eski 4 GB RAM - i3 M380 olan bir laptop ve HDD.
2- zaten bahsetmiş olduğum ana laptopum.
Denediğim yöntemler:
*Eski laptop panelini yeni laptopla değişmek (çalışmadı)
*Hdd yi direkt yeni laptopa takıp çalıştırmak (çalışmadı)
*Hdd ye Zorin OS kurup laptopa takmak (masaüstüne erişebildim fakat ekran kartı driverı kuramadığım için 2.monitör çalışmadı)
Belirttiğim Zorin OS USB bellek üzerinde varsayılanda vardı bu yüzden oradan format attım ancak atarken NVIDIA driverlarını kur seçtiğimde bilgisayar kapandığı için düz safe Graphics üzerinden devam ettim.
Güncelleme;
Farklı bir bilgisayardan HDD'ye Windows yükledim çalışır durumda bir HDD ancak kendi bilgisayarıma taktığımda açılırken beep sesi gelip otomatik BIOS ekranına atıyor dediğim gibi ekranım bozuk olduğundan göremiyorum ne hatası olduğunu yardımcı olabilecek var mı?
Son güncelleme ve çözüm;
Disk sıfırlama yapmama gibi bir hata yaptığım için Linux'a geçerken sorun yaşamışım sıfırlayıp HDD üzerinden farklı bir Windows dağıtımını farklı bir laptopa kurarak sistemi açtım sonrasında zaten laptopa taktığımda otomatik güncellemeleri yaparken 2. ekranımı açabildim. Bunlar olurken belki hatalı bir hareket bilmiyorum ama SSD'yi çalışırken taktım. Doğal olarak görmedi başta disk yöneticisinden sıfırlayıp yeni birim oluşturdum ve HDD içerisinde var olan Windows'u SSD'ye klonladım. Sonrasında HDD'yi söktüm ve bilgisayar sorunsuz açıldı. Ekranı bu şekilde benim gibi arızalı olan arkadaşlar format atarken 2 kez düşünün ya da parasını vererek bir servise yaptırın çekilecek çile değil sırf inat uğruna uğraştım bu kadar.