GTX 1650 i5-10300H sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

İlker feta

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Başlıkta da okuduğunuz gibi düşük FPS sorunum var. Birkaç ay önce Acer Nitro 5 aldım. İnternette testlere baktığım zaman mesela Valorant'ta adam 130-140 FPS ile oynarken ben 90-100 FPS ile oynuyorum. Bilgisayarı pilde kullanıyorum ve güç tasarrufu modunda değil. Isınma sorunu yok oyunlarda en fazla 92 dereceyi gördüm o da oyun açılırken oluyor. Oyun esnasında ise 60-70 arasında dolaşıyor. Ekran kartı ısısının 64 dereceyi geçtiğini görmedim hiç. Aygıt yöneticisine baktığımda tüm sürücüler kurulu gözüküyor. Ekran kartımın driverini sürekli güncel tutuyorum. Bana yardım eder misiniz?

Sistemim;
NVIDIA GTX 1650.
Intel i5-10300H 2.50-4.50 GHz.
8 GB 2933 MHz tek kanal RAM.
512 GB SSD.

Bu konudan bir tane daha buldum. Bir bakın isterseniz, belki işinize yarayacak bir şeyler yazılmıştır:

8 GB tek kanal RAM ile NVIDIA ekran kartı sürücüsünün güncel olmadığından ya da ayar yapmadığınızdan ötürü düşük FPS alıyor olabilirsiniz.

8 GB tek kanal RAM ile NVIDIA ekran kartı sürücüsünün güncel olmadığından ya da ayar yapmadığınızdan ötürü düşük FPS alıyor olabilirsiniz.

Ekran kartımın sürücüsü güncel. Valorant grafik ayarlarını NVIDIA GeForce Experience ile yapıyorum. En performanslı ayarı yapıyorum. İşlemcim Turbo Boost'ta çalışıyor. Isısını MSI Afterburner ile kontrol ettim. Oyun esnasında 60-70 derecelerde geziyor. Gerçekten tek kanal RAM'dan kaynaklanıyor olabilir mi?

8 GB ram ile aldığınız fps Valorant için normal. Çift kanala geçerseniz 30-40 fps oynar.

Evet Windows 11e geçtiğinizi farzedelim fps diye birşey kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…