GTX 1650 laptopta Star Wars: Battlefront 2 kasmaya başladı

İşletim sistemi
Windows 11

KnightfallVader

Decapat
Daha fazla  
RAM
8GB (1x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
SSD veya HDD modeli
512GB SAMSUNG PM9B1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4
Ekran kartı
NVIDIA® GeForce® GTX1650 4GB GDDR6 128-Bit DX12
İşlemci
i5-11400H
Merhaba, Steam'in yaz indirimlerinde Star Wars: Battlefront 2 oyununu satın aldım. Birkaç gün sonra ise kendime Abra A5 16.7.5 model bir bilgisayar aldım. Oyunu ilk indirdiğimde yüksek ve Ultra ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynayabiliyordum. Ancak 1 ay kadar sonra oyunun ortasında 2 kez mavi ekran hatasıyla karşılaştım. Bu nedenle yaklaşık 1 hafta boyunca Battlefront 2 oynamadım. Oyunu tekrar açtığımda ise performans düşüşü yaşamaya başladım. Laptopun altına yerleştirdiğim soğutucunun fazla güç tükettiği düşüncesiyle FPS düşüşü yaşandığını düşündüm ve soğutucuyu çıkardım. Bu değişiklikten sonra FPS ve kasma sorunlarında belirgin bir düzelme oldu, ancak hala ara sıra ani FPS düşüşleri yaşanıyor. Oyun içerisinde Alt+R tuşlarına bastığımda FPS 60-70 aralığında görünmesine rağmen, oyun hala kasıyor gibi gözüküyor.

NOT: Araştırmalarıma göre, yaşadığım sorunun RAM ile ilgili olabileceğini fark ettim. Bu nedenle mevcut RAM kapasitemi artırmak için 16 GB daha RAM ekleyerek toplamda 24 GB RAM'e çıkmayı planlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı