GTX 1650 modelleri

Murat Koçak

Kilopat
Yer
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba sistemim için GTX 1650 almak istiyorum, Amazon'dan baktığımda genel olarak fiyatlar 4500-5500 arasında değişiyor fakat hangi kart daha iyi anlayamadım, bazı kartlar var aralarında hiçbir fark yok yine de bayağı bir fiyat farkı oluyor bunun sebebini anlayamadım, benim sistemime uygun hem fiyat olarak iyi hem de bir ekran kartından beklentimi alabileceğim bir kart önerir misiniz?
Sistem;
Ekran kartı: AMD RX 550 4 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 @3.60 GHz Turbo @3.90 GHz.
Anakart: Gigabyte A320M-H
RAM: T-Force vulcaz Z red 8 GB RAM DDR4 3200 MHz CL 16.
SSD: Kingston 240 GB.
HDD: Seagate 1 TB.
PSU: Corsair VS450 80+

sorun performans değil ben 3.0'da takıldığım zaman 10-15 fps az alıyordum ama ekran kartı sabit değildi %60 %80 %90 gidiyordu 4.0'da 99'a çıktı, belki başka birşeydendir.
Hocam PCI 3.0 ile kullandim hic bir performans kaybi yasamadim. O bahsettiginiz RX6500XT gibi bant genisligi cok düsük kartlar icin gecerli veya yüksek bant genisligi isteyen 6900XT gibi kartlar icin.

O zaman 2060 alın, ya da 3050 ileride işlemci değiştirebilirsiniz size kalmış.

Kafamda bütçe yoktu fakat 2060 ve 3050 bütçemi gerçekten bayağı aşıyor maksimum 5000-5500 TL civarında en azından oynayacağım oyunları (FIFA 23, GoW, RDR2, bunlar dışında her zamanki oyunlara devam ediyorum onlarda zaten herhangi bir FPS sorunu yaşamamaktayım Valorant, CS vs.) FPS düşündürmeden oynatabilecek bir kart arıyorum.

Hocam PCI 3.0 ile kullandim hiçbir performans kaybi yasamadim. O bahsettiginiz RX 6500 XT gibi bant genisligi cok düsük kartlar icin gecerli veya yüksek bant genisligi isteyen 6900XT gibi kartlar icin.

Bende kullandım 10FPS gibi bir kaybım vardı.

5000'e 2060 bulunur 5500'e 3050 zor.

satici hepsiburada

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

daha uyguna RX6600 varken 2060 alinir mi tartisilir

Sanırsam dediğiniz gibi ekran kartını yüksek tutmak daha mantıklı gibi, ben sistemi ilk topladığım zaman bütçem çok fazla yoktu ve acil toplamam gerekiyordu, ileride ekran kartını değiştiririm diye işlemciyi ekran kartına göre biraz daha yüksek almıştım, iyi yapmışım. RX 6600 çoğu oyun performansında istediğim sonucu veriyor gibi, darboğaz yaptığını gördüm fakat aşırı şekilde değil. Söylediğiniz gibi daha sonradan işlemcimi yükselterek durumu eşitleyebilirim. Aynı zamanda GTX 1650 ile aynı bütçede olması da bana ayrı bir rahatlık sağladı, şimdi dediğinizi anladım neden GTX 1650 alayım ki aynı parayı daha çok FPS veren bir kart varken? Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

Aynen dediğin gibi yapmalısın. Ekran kartını şimdilik yüksek tut. İleride ne olacağı belli olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…