GTX 1650 oyun içi frekansı sabit değil

ÖzdemirBurak

Decapat
Katılım
19 Ocak 2022
Mesajlar
406
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam. Kısa süre önce bozulan 7850 yerine şu kartı aldım.
Karttan performans olarak memnunum ama kafama takılan bazı yerler oldu.
Oyun sırasında duruma göre 1980MHz'ye kadar GPU hızı yükseliyor ve genellikle sabit bir değerde durmuyor. Böyle olması normal mi? Eski kartta Afterburner ile 1050 MHz'ye çektiğimde hep o değerde kalıyordu mesela.
İkinci bir konu fan ile ilgili. Kart 53 derece civarına kadar fan çalıştırmıyor, sonrasında ise fanlar yüksek bir devirden çalışmaya başlayıp hemen yavaşlıyor ve yüksek devirle çalışmaya başladığı içinde yüksek fan sesi çıkartıyor 1 saniye falan sürüyor bu olay. MSI Afterburner'dan fanı manuel olarak ayarladığımda ise sürekli çalışıp duruyor birkaç saniyede bir. Sanırım bir uyumsuzluk söz konusu.
Son olarakartın PCI-2 3.0 olması gerekirken GPU-Z programında 2.0 da çalıştığını gösteriyor. Anakartım MSI Z77a G43 ve PCI-e 3.0 desteği var. Çok önemli olmasa bile buralardaki değer değişikliği neden oluyor acep?
 

Dosya Ekleri

  • gpuz1.gif
    gpuz1.gif
    23,7 KB · Görüntüleme: 30
Evet yüksek frekanslara çıkabilir, değişkenlik gösterir. Normaldir aşırı dalgalanma yoksa. Fanların anlık tam devirde çalışması genelde ön ayarlı sıcaklık limitine ulaştığında yaşanır. 53 derecede tam devirde çalıştığından emin misin? Çalışıp çalışıp durması benim Asus 1050 Ti'da da var. 55-65 arası böyle çalışıyor bende de. Normal.
 
Evet yüksek frekanslara çıkabilir, değişkenlik gösterir. Normaldir aşırı dalgalanma yoksa. Fanların anlık tam devirde çalışması genelde ön ayarlı sıcaklık limitine ulaştığında yaşanır. 53 derecede tam devirde çalıştığından emin misin? Çalışıp çalışıp durması benim ASUS 1050 Ti'da da var. 55-65 arası böyle çalışıyor bende de. Normal.

1200 - 1980 arası değişiyor. O sırada gereken performansa göre ayarlanıyor herhalde kendi kendine, neyse bir sorun yok o zaman şimdilik. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı