GTX 1650 sistem %95 bellek kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

Cyres

Femtopat
Daha fazla  
"Squad" isimli oyunu oynadığım sırada FPS drop yiyorum. 60 FPS'den -sanırım oyun içindeki duruma göre- 40-50 FPS'lere düşüyor.
CPU ve GPU kullanımı %60 küsür, ayrıca Bellek kullanımı ise %95 oluyor. 8 GB Ram var. Artık oyun oynamak için 16 GB Ram gerekiyor. ( Oyun SSD'ye kurulu )

Benim sorum CPU ve GPU kullanımı normal mi, bunun yanında 16 GB Ram e sahip olduğum durumda oyunun bellek kullanımı düşüp ani fps droplardan kurtulur muyum ?

Sistem Özelliklerim:

-NVIDIA GeForce GTX 1650
-AMD Ryzen 3 3100 4-Core Processor 3.59 GHz
-7.95 GB Ram
- SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD SDSSDH3N-500G-G25

Steam'e Göre "Squad" Minimum Sistem Gereksinimleri:

-Geforce GTX 770 or AMD Radeon HD 7970 with at least 4 GB of VRAM
-Intel Core i or AMD Ryzen with 4 physical cores
-8GB RAM

Ayrıca bu oyunu yaklaşık 6 ay önce orta garfik ayarlarında; nadiren yüksek ayarlarda bile oynadığımı hatırlıyorum. Bir kere bu fps drop sorunumu bu oyunu oynayan bir yabancı kişiye sordum. Ram arttırmamı ve işlemciyi arttırmamı; 4 çekirdekli işlemcinin yeterli olmadığını söyledi.

Son olarak "Can You Run It" sitesinden bir ekran görüntüsü.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    69,5 KB · Görüntüleme: 45
V-Sync açık olduğu ve FPS sabit olduğu için %60'larda. V-Sync kapamayı dene belki droplarda azalır.

Oyun zaten minimum 8 GB RAM istiyor gayet normal bu değerler ( RAM temizleme yapmıyorsan ).
RAM temizlemek için memreduct programını kullanmanı tavsiye ederim bende de var çok iş yapıyor % 90 kullanırken otomatik RAM temizlemeyi açıyorum %50'ye falan düşüyor bazen.

V-Sync açık olduğu ve FPS sabit olduğu için %60'larda. V-Sync kapamayı dene belki droplarda azalır.
V-Sync zaten kapalı. Yapabileceğimiz en düşük ayarlarda oynuyorum.
Bunu deneyeceğim fakat kalıcı ve düzgün bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Genelde donanımsal bir problem olur çünkü bunlar.

Driverler güncelmi buna BIOS da dahil.
Ayrıca büyük ihtimal sıcaklıkdanda kaynaklı olabilir onu da bir kontrol edin.

Driverler güncelmi buna BIOS da dahil.
Ayrıca büyük ihtimal sıcaklıkdanda kaynaklı olabilir onu da bir kontrol edin.
NVIDIA GeForce Experience'ye GeForce Game Ready Sürücüsü güncellemesi geldiği zaman sürekli güncelliyorum. Fakat BIOS hakkında bir bilgim yok. Sanırım youtubeden öğrenebilirim fakat sen de yardım etmek istersen dinleyeceğim.

Başlat menüsüne DxDiag yazdığında BIOS'un yanında sürümü yazar. Anakart modelini internette arat ve orijinal sitesine girip daha güncel bir sürüm olup olmadığını kontrol et, eğer varsa güncellemene yardım edeceğim.

8 GB daha RAM eklemek birçok oyunda performansa olumlu katkı sağlar. Yeterli RAM yanında çift kanal olacak olması da avantaj. RAM yetersiz geldiği durumlarda GPU kullanımı düşer, anlık takılmalar olur. Oyunların belirtilen minimum gereksinimleri genel olarak sorunsuz oynanış sunmuyor. İmkanın varsa RAM almak konusunda tereddüt etme.

Şu anki oyunlar için RAM'iniz minimum 16 olmalı durumunuz varsa RAM alabilirsiniz.

En yaygın çözüm 16 GB Ram e sahip olmakmış. Ayrıca Folfest arkadaşımızın BIOS güncelleme denetleme önerisini yaparken vazgeçtim. Sıkıntılar çıkabiliyormuş ve zaten bu şekilde çözüleceğini sanmıyorum.Sanırım benim Ram im hiçbir yerde stokta olmadığı için hangi Ram'i almam gerektiği konusunda yeni bir pano açacağım. Herkese teşekkürler.
Sorun olmuyor ise tabii ki de buradan da yardım edebilirsiniz.
XPG 8GB Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL 16 DDR4 Singe Kit Ram

Hangi özelliklere sahip Ram alırsam uyuşur, bir problem çıkmaz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…