GTX 1650 sistemde düzgünce çalışan Minecraft 3 FPS vermeye başladı

ZAFERxTR

Yoctopat
Daha fazla  
İşlemci: Intel Core i5 3470.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1650.
RAM: 16 GB 8+2

Eskiden oyunumu normal bir şekilde oynarken aniden Minecraft'ta FPS sorunu yaşamaya başladım. Java'yı güncellemek zorunda kaldım ve güncelledim. Eskiden 60 FPS civarları alıyorken şimdi 3 FPS alıyorum. Uygulama % 70 GPU kullanıyor acaba bununla mı alakalı. Yoksa bilgisayar 1 günde darboğaz mı yapmaya başladı.

OptiFine kur ayarlari biraz normale cek chunklari dusur. 70 kullansa bile 3 FPS cok az. Ama unutmayin MC islemciye yuklenen bir oyun.

Dediklerini yaptım ve OptiFine kurdum. Chunkları 6 ya çektim. Ana menü biraz rahatladı ama oyun aynı. Takılma çok var. W tuşuna bastıktan 3 sn sonra hareket ediyor. FPS hala düşük.

OptiFine kur ayarlari biraz normale cek chunklari dusur. 70 kullansa bile 3 FPS cok az. Ama unutmayin MC islemciye yuklenen bir oyun.

Dün gece Java'ya güncelleme geldi ve bende Java'yı güncelledim. Java'yı güncelledikten sonra Minecraft OpenGL hatası verdi. Bende araştırma yaptım ve bu sorunun çözülmesi için bir uygulama yükledim. Minecraft açıldı ama FPS sorunu başladı. Acaba Java'yı güncellediğimden olabilir mi? Veya OpenGL hatası yüzünden yüklediğim uygulama FPS'yi düşürüyor olabilir mi?

Ayrıca bu durumun sadece Minecraft'ta değil tüm oyunlarda olduğunu fark ettim. Google'da bulunan en dandik oyunlarda bile problem yaşıyorum işin en kötü tarafı ise bunun 2 gün önce olmamasıydı. Her şey 1 gecede oldu. Normal uygulamalarda sıkıntı yok ama oyunlarda çok problem yaşamaya başladım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı