Çözüldü GTX 1650 sistemde görüntü gidip geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eagle1

Centipat
Daha fazla  
RAM
IRDM goodram DDR4 8GB 3200MHz X2
SSD veya HDD modeli
MLD M300 500GB NVME 2280 Gen3x4 SSD
Ekran kartı
MSİ GTX 1650 D6 VENTUS XS OC V1 4GB GDDR6
Anakart
MSİ PRO H610M-E 3200MHz ddr4 1700 m.2 mATX Anakart
İşlemci
İ3 12100F
Merhaba, durduk yere sanki göz kırpıyormuş gibi monitörümden görüntü gidip geliyor bazen ise beyaz parazitli şerit çıkıyor. Oyun oynadığımda olmuyordu fakat oda olmaya başladı. Daha önce bu durumu yaşayan oldu mu yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartım MSI GTX 1650 Ventus XS 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kusura bakmayın, geri dönüş sağlayamadım. İlginiz için teşekkür ederim. Sorunu çok tuhaf bir şekilde çözdüm. Monitörde FreeSync Premium varmış, yanlışlıkla onu açmışım. Monitörün ayarlarına baktığımda, 165 olan Hz sürekli 75 ile 74 arasında gidip geliyordu, bir de ekran gidiyordu. Bunu kapattım, düzeldi. Tabii ki bundan önce formatlayıp tüm sürücüleri tekrar kurmuştum, belki bundan oldu ama böyle çözebildim. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Ben düzelttim. İlk başta formatladım, tüm sürücüleri silip kurdum. İlk başlarda dediğim sorun hiç olmadı, "Oh be" diyordum, sonra yeniden başladı. Monitörü kurcaladım, ayarlarında FreeSync Premium açıktı. Bunu kapattığımda düzeldi, şu ana dek sıkıntı yaşamadım. Ek olarak başka bir forumda gördüm, akım dalgalanması yüzünden olduğu da söyleniyor. Akım korumalı priziniz yoksa bir de takıp deneyin, belki işe yarar. Umarım çözebilirsiniz.
Sorun ekran kartında gibi.

10 20 dk furmark açabilir misin?

Ayrıca, memtest-vulkan ile uzun süre (yaklaşık 30dk, 1sa) memoryleri test edebilir misin?

Overclock var mı? Sıcaklıklar ne durumda?

Sorun ekran kartında gibi.

10 20 dk FurMark açabilir misin?

Ayrıca, Memtest-Vulkan ile uzun süre (yaklaşık 30dk, 1sa) Memory'leri test edebilir misin?

Overclock var mı? Sıcaklıklar ne durum.

FurMark testi yaptım ilk başta görüntü gidip geldi daha sonra olmadı maksimum gördüğüm sıcaklık 67 derece oldu hospot ise 81 0verclock hiç yapmadım.

FPS değerleride minimum 43 maksimum 48 FPS gördüm Memtest-Vulkan testini nasıl yapacağımı bulamadım yapamadım o yüzden.

FPS değerleriniz fazla düşük. RX 470 bile 65 70 FPS alıyor overclock yapıldığı zaman.

Buradan indirip açın.

Yaptım hocam durum böyle sabahleyin çok fazla görüntü gidiyordu şimdi ise hiç olmadı görsel yüklediğimde site sunucu hatası veriyor atamıyorum ama herhangi hata kayıdı vermedi.

Yaptım hocam durum böyle sabahleyin çok fazla görüntü gidiyordu şimdi ise hiç olmadı görsel yüklediğimde site sunucu hatası veriyor atamıyorum ama herhangi hata kayıdı vermedi.
Driverlarınız ne durumda? Windows'u güvenli moda alıp DDU ile temizledikten sonra sürücülerinizi kurabilir misiniz? İllaki en son sürüm olmasına gerek yok.

Parazitli beyaz şerit %95 ihtimal ile ekran kartı sorunu çünkü. %5 ise RAM diyebilirim. Ama bu ihtimal çok düşük. İsterseniz yine de RAMlerinizi memtest86 ile test edebilirsiniz.

Sorun bende de var ne oldu düzeldi mi? Bir de ben şöyle bir şey eklemek istiyorum. Benim ekran ayarlarını sıfırladım monötör menüsünden 2 gün yapmadı sonra yine yaptı dün de ekran kartını söküp taktım bir gün bpyunca hiç yapmadı ve şimdi yine yaptı ne zaman yapıcagı belli olmuyor. Bende sadece ekran iki saniyeligine kararıp geliyor.

Kusura bakmayın, geri dönüş sağlayamadım. İlginiz için teşekkür ederim. Sorunu çok tuhaf bir şekilde çözdüm. Monitörde FreeSync Premium varmış, yanlışlıkla onu açmışım. Monitörün ayarlarına baktığımda, 165 olan Hz sürekli 75 ile 74 arasında gidip geliyordu, bir de ekran gidiyordu. Bunu kapattım, düzeldi. Tabii ki bundan önce formatlayıp tüm sürücüleri tekrar kurmuştum, belki bundan oldu ama böyle çözebildim. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Ben düzelttim. İlk başta formatladım, tüm sürücüleri silip kurdum. İlk başlarda dediğim sorun hiç olmadı, "Oh be" diyordum, sonra yeniden başladı. Monitörü kurcaladım, ayarlarında FreeSync Premium açıktı. Bunu kapattığımda düzeldi, şu ana dek sıkıntı yaşamadım. Ek olarak başka bir forumda gördüm, akım dalgalanması yüzünden olduğu da söyleniyor. Akım korumalı priziniz yoksa bir de takıp deneyin, belki işe yarar. Umarım çözebilirsiniz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…