Yasin Ahmet
Hectopat
- RAM
- XPG Gammix D30, 8 GB, 3200Mhz
- SSD veya HDD modeli
- Adata Swordfish, 500 GB, 3000Mhz
- Ekran kartı
- GTX 1650
- Anakart
- Asrock B450M Pro4
- İşlemci
- Ryzen 5 2600x
Selam! 2 yıldır kullandığım bilgisayarda tek tük gerçekleşen mavi ekran hataları son 3-4 hafta gibi bir süreçte katlanarak arttı. Her gün 4-5 kere gelen mavi ekran hatasının çözümü için Windows Memory diagnostic aygıtını defalarca çalıştırdım, ancak herhangi bir sorun bulamadı. Hataların çoğu genelde Memory kaynaklı gibi gözüküyor, ancak Memory hatası saptayamadığım için bir eyleme geçemiyorum.
Driverlarımı easy Driver'dan kontrol ettim ancak ses ve fare sürücülerim hariç hepsi güncel. Özellikle GPU Driver'ım NVIDIA'nın kendi sitesinden yüklenerek güncellendi. Sık sık Discord, Opera GX gibi uygulamalarım çöküyor. Tarayıcımda bu yazıyı yazarken bile bir kere Memory mavi ekran hatası yedim. Buraya minidump dosyalarımı bırakıyorum, yardımcı olursanız çok müteşekir olurum.
Minidump klasörüm.
İki adet ramım bulunuyor. İlki, eski olan 3200mhz. İkincisi yeni olan ve aynı modelin 300mhzlisi. Yeni olan Mavi Ekran vermeksizin çalışıyor. Ancak eski olan veriyor. Ram'ın corrupt olduğunu anladım gibi, ancak MemoryTest86 çalıştırmama rağmen bir hata saptanmadı.
Driverlarımı easy Driver'dan kontrol ettim ancak ses ve fare sürücülerim hariç hepsi güncel. Özellikle GPU Driver'ım NVIDIA'nın kendi sitesinden yüklenerek güncellendi. Sık sık Discord, Opera GX gibi uygulamalarım çöküyor. Tarayıcımda bu yazıyı yazarken bile bir kere Memory mavi ekran hatası yedim. Buraya minidump dosyalarımı bırakıyorum, yardımcı olursanız çok müteşekir olurum.
Minidump klasörüm.
İki adet ramım bulunuyor. İlki, eski olan 3200mhz. İkincisi yeni olan ve aynı modelin 300mhzlisi. Yeni olan Mavi Ekran vermeksizin çalışıyor. Ancak eski olan veriyor. Ram'ın corrupt olduğunu anladım gibi, ancak MemoryTest86 çalıştırmama rağmen bir hata saptanmadı.
Son düzenleme: