GTX 1650 sistemde Minecraft düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO B650-S WIFI, RYZEN 5 7500F, NVIDIA RTX 4070 SUPER 12GB, LEXAR 6000MHZ 32 GB RAM, KINGSTON SNV3S 1TB
Meslek
Freelance Grafik Tasarımcı
RAM
8
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
Ryzen 5 3550H
Ryzen 5 3550H Vega 8 grafik, 8 GB RAM, GTX 1650, 256 GB SSD sistem ile düşük FPS alıyorum. 20 30 bazen 60 70'ler. Afterburner'dan kontrol ettim iki kartı da kullanmıyor sanki. Kullandığı Java'yı bulup grafik ayarlarından yüksek performansa da aldım. NVIDIA ayarlarını da yaptım. RAM de 5 6 GB kullanıyor gözüküyor. Minecraft Java Edition kullanıyorum. Java sürümünde bir sorun olabilir mi varsa nasıl çözerim? Bu sistemle en kötü 100 FPS almam lazım diye biliyorum. Testlerde high grafiklerde bile 300 400 FPS alınıyor.

Sürüm illa ki etkiliyordur ama ben 60 ın altına düşmesine şaşırıyorum hiç normal değil. Siz örnek sürüm verin ona bakayım ben. Baktığım testler yeni testlerdi zaten sorun olmasın diye. Tabii ki 1 yıl önceki videoya bakarak söylemiyorum ki.

Link atar mısınız izlediğiniz test videsunu.

Hocam tam okumamışım laptoplarda 8Gb RAM'den dolayı oluyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Evet 240hz, SonOyuncu oynuyorum.

Hocam tam okumamışım laptoplarda 8Gb RAM'den dolayı oluyor diye biliyorum.
Olabilir de yine de saçma geliyor bana bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Minecraft bu yani ne olabilir ki.
Olabilir de yine de saçma geliyor bana bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Minecraft bu yani ne olabilir ki.
Optimizasyonu çok kötü olsa bile 60 fps alamamak.

Bu testlerde AMD 9 işlemci kullanıyor diye biliyorum ondan düşük olabilir Minecraft işlemci yük bindiren oyundur.

Bu testlerde AMD 9 işlemci kullanıyor diye biliyorum ondan düşük olabilir Minecraft işlemci yük bindiren oyundur.

Öyle olduğunu sanmıyorum ben Ryzen 5 2600 işlemcim ile oyunu 4K çözünürlüğe alınca bile en yüksek sürüm dahil 200FPS'nin altına aşırı nadir düşüyor.

Öyle olduğunu sanmıyorum ben Ryzen 5 2600 işlemcim ile oyunu 4K çözünürlüğe alınca bile en yüksek sürüm dahil 200FPS'nin altına aşırı nadir düşüyor.
Ekran kartın nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…