GTX 1650 sistemde Valorant akıcı gelmiyor

192809

Kilopat
Katılım
8 Aralık 2017
Mesajlar
4.326
Çözümler
24
Sistemim: R3 2200G, GTX 1650, 8 GB RAM ve 480GB SSD'den oluşuyor. Aldığım FPS 100-150 arasında diyebilirim. Genel olarak 130'da sabit. Diğer oyunların (CS, R6 vb.) aksine hiç akıcı hissettirmiyor. Monitör 60Hz ancak diğer oyunlar akıcı geliyor. Tüm sürücüler vb. güncel. Ne yapılabilir? Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmak fayda sağlar mı? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim: R3 2200G, GTX 1650, 8 GB RAM ve 480GB SSD'den oluşuyor. Aldığım FPS 100-150 arasında diyebilirim. Genel olarak 130'da sabit. Diğer oyunların (CS, R6 vb.) Aksine hiç akıcı hissettirmiyor. Monitör 60Hz ancak diğer oyunlar akıcı geliyor. Tüm sürücüler vb. güncel. Ne yapılabilir? Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmak fayda sağlar mı? Teşekkürler.

Monitör Hz O.C yapın. Ardından vsnyc kullanın.
 
Anlık FPS düşmeleri akıcılığı bozabilir. Farkına varmadığın çok ufak FPS düşüşleri (%0.1 ve %0.01) oyunda akıcılığı bozabilir. işlemci performansını artırarak akıcılığı artırabilirsin. Bunun için:

1. XMP kapalıysa açabilirsin.
2. İşlemciye OC yapabilecek seviyede soğutman ve bilgin varsa yapmak fayda sağlar.
3. Aynı bellekten bir tane daha alarak çift kanal belleğe geçebilirsin.
4. Windows 10 içerisinde sistemini meşgul eden uygulamaları azaltabilir ve oyunu genel olarak optimize edebilirsin, şu tarz videolarda bahsedilen şeyler yani:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: 4. maddeyi denemeden önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturmayı unutma, yaptığın ayarları beğenmezsen bunun yardımıyla kolayca eski haline çevirebilirsin.
 
XMP mavi ekrana sebep oluyordu. Yine de açacağım bir deneyeyim. Soğutma stok fan, OC'ye değmez. Bellek çift kanal 2x4 GB.

Anakartınız nedir? Bilgisayarınızda Ryzen Master yüklü mü? Yüklüyse şu değerlerin olduğu kısmı ekran görüntüsü atabilir misiniz?

RMSoC.png


XMP stabil çalışmıyor anladığım kadarıyla, RAM'inizin XMP profili kaç MHz biliyor musunuz?
 
Anakartınız nedir? Bilgisayarınızda Ryzen Master yüklü mü? Yüklüyse şu değerlerin olduğu kısmı ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Eki Görüntüle 979221

XMP stabil çalışmıyor anladığım kadarıyla, RAM'inizin XMP profili kaç MHz biliyor musunuz?
Anakart B350 serisi XMP stabil değildi. Elle belirledim bir daha da mavi ekran almadım. XMP profili 2666MHz'e sabitliyordu.
 

Geri
Yukarı