GTX 1650 Super Ekran kartında RTX

firee

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen günlerde bir yazı görmüştüm, RTX mod sadece NVIDIA turing mimarili ekran kartlarında olacakmış. AIDA64 ile ekran kartım turing mimarili görünüyor. RTX mod desteği ekran kartımda var mı?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-04-14 222006s.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 141
Evet kartın RTX çalıştırır fakat RTX kartlar 100 FPS veriyorsa seninkisi öyle bir işleme birimi olmadığından 20 FPS verir aynı yerde. Rakamlar farazidir.

Yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi oyunlarda ray tracing ayarını açabilirsin fakat sağlıklı olmaz.Çünkü RTX ekran kartlarında ışın izleme işlemini yapan çekirdekler var.Bu çekirdekler,GTX serisinde bulunmadığından dolayı oyun performansın çok düşük olacaktır.Nvidianın GTX serisinin bazı kartlarında yazılımsal olarak ray tracing sağlamasını ticari bir taktik olduğunu düşünüyorum.Nvidia şunu diyor ''Ray Tracing böyle bir şey deneyebilirsin fakat rahat ve sağlıklı bir şekilde oynamak için RTX ekran kartına sahip olmalısın''.

Anladım teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

Geçen günlerde bir yazı görmüştüm, RTX mod sadece NVIDIA turing mimarili ekran kartlarında olacakmış. AIDA64 ile ekran kartım turing mimarili görünüyor. RTX mod desteği ekran kartımda var mı?

Açamazsın bende de GTX 1650 var açmanın tek yolu yazılımsal olarak bunu bir şekilde kırmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…