GTX 1650 ve B450M-H uyumu

MehmetMustafa

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba elimde.
ASUS GeForce TUF GTX 1650 Gaming OC 4 GB GDDR6 128bit DX12 NVIDIA ekran kartı ve Gigabyte B450M-H AMD AM4 DDR4 Micro-ATX anakart var.
Bu ikisi birbirine uyumlu mudur ve bunlara uygun işlemci önerir misiniz? Bütçe: 4K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamün aleyküm, evet uyumludur. İleride bir ekran kartı güncellemesi yapacak mısınız, yoksa bu haliyle mi kullanmaya devam edeceksiniz?

Bu haliyle devam etmeyi düşünüyorum sadece işlemci değişikliği yapacağım.
Elimde şuan AMD Ryzen 5 2400G Var ve Yetmiyor
Hocam bu üç işlemci sıfır olarak işinizi çok rahat görecektir. Kalan parayı diğer bileşenlere ayırabilirsiniz. Ryzen 5 5600x biraz pahalıdır ama sizi yıllarca götürebilecek bir işlemcidir, İstanbul içerisinde ikamet ediyor iseniz bu satıcı ile de alişveriş yapabilirsiniz. Allah aldığınız işlemciyi kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşaallah.

Hocam bu üç işlemci sıfır olarak işinizi çok rahat görecektir. Kalan parayı diğer bileşenlere ayırabilirsiniz. Ryzen 5 5600X biraz pahalıdır ama sizi yıllarca götürebilecek bir işlemcidir, İstanbul içerisinde ikamet ediyor iseniz bu satıcı ile de alişveriş yapabilirsiniz. Allah aldığınız işlemciyi kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşaallah.

Bazı insanlar 5600X ve 5600 arasında hızı farkında pek bir fark yok ve aradaki 1Klık fiyata değmez dediler 5600 vardı aklımda doğru mudur?

Bazı insanlar 5600X ve 5600 arasında hızı farkında pek bir fark yok ve aradaki 1Klık fiyata değmez dediler 5600 vardı aklımda doğru mudur?
Evet, 5600 ve 5600x arasında çekirdek başına saat hızı gibi birkaç noktada değişiklik bulunuyor evet aradaki farkı vermeye değmez, lakin oc yapmayı bilmiyorum uğraşamam derseniz iyi bir seçenektir. Yine de 5600 ü alabilirsiniz.
Benim size tavsiyem 3600 veya 5500 alıp diğer parçaları da güçlendirmeniz(3200mhz ram yerine 3600mhz, 16 yerine 32GB ram ve ya daha iyi bir ssd gibi. Hatta daha iyi bir ekran kartı olabilir) tercih size kalmış.

Benim yukarıdaki ilanları vermem eğer elden alım yapacaksanız güvenilir bir yer olduğu içindir. Diğer ilanlara da bakabilirsiniz çoğu ürün piyasanın altında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı