Çözüldü GTX 1650 ve R5 1600 FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

metroboom1n

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda FPS konusunda Valorant LoL tarzı oyunlarda pek sorun yaşamıyordum fakat son zamanlarda Valorant, LoL gibi oyunlarda beklediğimden çok daha düşük FPS'ler alıyorum mesela Valorant'ta 80-90 FPS loldede aynı şekilde 80-90 FPS'leri görebiliyorum ( tabii boş yerlerde 160 170'e kadar çıkıyor fakat eskiden 240 250 FPS civarlarını görebiliyordum) aynı şekilde GTA 5 (Online), Elden Ring tarzı oyunlarda da FPS'im çok düşük 40 45 civarı görebiliyorum.

Sistem özelliklerim şu şekilde:
ASUS TUF Gaming GTX 1650 4 GB.
AMD Ryzen 5 1600 six Core Processor 3.20GHz.
Apace panther 8 GB RAM 3000MHz.

Sorunların RAM'den kaynaklandığını düşünüyorum sizce RAM'i yükseltsem sorunlarım düzelir mi?
Veya bilgisayarımda virüs vs olduğundan şüpheleniyorum (herhangi bir belirti yok fakat FPS'in bu kadar düşük olması şüphelendirdi), yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sistemle eskiden daha yüksek FPS alıyorsanız ve şu an itibariyle FPS değerlerinizde gözle görülebilir bir düşüş varsa RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. DDU ile eski NVIDIA ekran kartı sürücünü sil.

Ekran kartı sürücünü sildikten sonra eğer laptop kullanıyorsan bu sürücüyü yükle:

Masaüstü kullanıyorsan ise bu sürücüyü yükle:

RAM'i bir kere yükselt. İşlemci soğutucun stoksa değiştir T6 Ultra alabilirsin.

Aynı sistemle eskiden daha yüksek FPS alıyorsanız ve şu an itibariyle FPS değerlerinizde gözle görülebilir bir düşüş varsa RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. DDU ile eski NVIDIA ekran kartı sürücünü sil.

Ekran kartı sürücünü sildikten sonra eğer laptop kullanıyorsan bu sürücüyü yükle:

Masaüstü kullanıyorsan ise bu sürücüyü yükle:

Çözüm

Teşekkür ederim dediklerinizi deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…