GTX 1650S sistem birden kapanıyor

SecretBoyTR2

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill tridenz 8x2 3200 MHz RAM
Ekran kartı
GTX 1650 Super.
Anakart
A320M-A Pro
İşlemci
Ryzen 5 3600.
Merhaba öncelikle. Bugün oyun oynarken bilgisayarım birden kapandı kendini tekrar açmaya çalıştı ancak açılmadı ve sonrasına kasanın içine bakktığımda RAM işlemci fanı falan çalışıyor ama ekran kartı ne fanı dönüyor ne ışıkları yanıyor. Bayağı bir ısınmışıtı, hep böyle oluyordu anormal bir sıcak değildi. 15 dakika falan bekledikten sonra açıtığımda çalıştı ama oyuna tekrar girip 1 saate yakın bir süre oynadıktan sonra tekrar aynı şeyi yaptı bu sefer biraz daha uzun bir süre bekledim 30 dakika civarı ancak açıldı sonra bu sabah ekran kartı güncelemesini yaptığım aklıma geldi ve DDU ile silip tekrar yükledim ekran kartı sürücüsünü ama bu sefer de mavi ekran vermeye başladı. Bu neden olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran verdiğinde ekrandaki hatalı modül yazısını hatırlıyor musunuz? Hatırlıyorsanız söyler misiniz ya da direkt C:Windows\Minidump kısmında oluşan dosyayı paylaşabilir misiniz mavi ekran hata tespiti için.

Ayrıca ekran kartının ışıklarının yanmaması normal değil sanırım fanları dönmeyebilir sıcaklık seviyesine bağlı olarak, ekran kartının birebir marka/modelini söyleyebilir misiniz. Ayrıca sizin için zor olmayacaksa ekran kartının power bağlantılarını kontrol eder misiniz, mümkünse anakarttan çıkarıp tekrar takmayı da deneyebilirsiniz fiziksel bağlantılardan emin olmuş oluruz.

C:Windows\Minidump yerinde dosyayı nasıl paylaşacağım bir siteye yükleyip mi? Ekran kartı ışıkları değil de kasanın içindekiler yanmıyor ekran kartı çalışmayınca yanlış yazmışım. Kabloları kontrol etim hepsini sorunsuz çıkartıp takımda bir şey değişmedi ilk olarak bunu yaptım zaten sorunu yaşadığımda.

Ekran kartı modeli: GTX 1650 Super Aero ITX 4 GB.

Kasa ışıklarının yanmaması, kasa fanlarının dönmemesi yeni olan bir durumsa eğer PSU'da bir sıkıntı olmuş olabilir, fanlar anakarta bağlı ise tam emin değilim, ışıkları yanmayan fanların nereye bağlı olduğunu biliyor musunuz? Ekran kartında aydınlatma bulunmuyor sanırım, ekran kartı fanı oyunlarda çalışıyor değil mi?

PSU, işlemci, anakart marka/model belirtir misiniz?

Minidump dosyası paylaşımı için Google Drive kullanabilirsiniz.

Kasa ışıklarını çıkartım belki onlardandır diye ama değil ondan sonrada yaptı kasa fanları dönüyor ekran kartının dönemse bile onlar dönüyor onlar direkt PSU'ya bağlı. Hayır ekran kartı fanları her zaman dönüyor.

PSU: Kasa ile birlikte geldi Xigmatek'in nrp-vc 600 modeli.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI A320M-A Pro

Dosyayı telefondan da bilgisayardan da indiremedim maalesef anlamadım, erişim izni sorunu mu var acaba?

Aşağı yukarı bu rehberi takip edecektim, siz de yapabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin sorunununuz bellek sorunu çıkmayabilir, konuyu öne çıkarın, mavi ekran analizinde daha deneyimli arkadaşlar da yardımcı olacaktır.

Mavi ekran hata dosyam 0KB arızalı dosya diyor videoda tekrar mavi ekran yersem o zaman tekrar paylaşırım yardımın için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…