GTX 1650S sistemde format atarken SSD 0 GB görünüyor

Anravs

Kilopat
Daha fazla  
2 gün önce Epic Games Store üzerinden oyun indirirken bilgisayar önce dondu, sonra mavi ekran verip kendini resetledi ve BIOS menüsüne attı, o günden beri Windows'a giremiyorum ve açmaya çalışınca açılması 5-10 dakika sürüyor. Format atmak istediğimde Technopat YouTube kanalından bakarak atmaya çalıştım, sürücü seçme kısmına gelebildim fakat SSD'm "0 GB" olarak görünüyordu, "yenile" dediğimde de komple yok oluyordu. SSD'min bozulduğunu düşündüm fakat bugün BIOS üzerinden kontrol ettim ve SSD'm orada gözüküyordu. Sizce tam olarak ne oldu ve ne yapmamı tavsiye edersiniz? (Yüklemeye çalıştığım Windows, Windows 10 ama gerekirse son çare olarak 11'e geçerim)

Anakart: MSI B350M (Tam modelini bilmiyorum ama sanırım Gaming Pro)
İşlemci: Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: GTX 1650S.
RAM: 8 GB.
SSD: Adata SU630.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 gün önce Epic Games Store üzerinden oyun indirirken bilgisayar önce dondu, sonra mavi ekran verip kendini resetledi ve BIOS menüsüne attı, o günden beri Windows'a giremiyorum ve açmaya çalışınca açılması 5-10 dakika sürüyor. Format atmak istediğimde Technopat YouTube kanalından bakarak atmaya çalıştım, sürücü seçme kısmına gelebildim fakat SSD'm "0 GB" olarak görünüyordu, "yenile" dediğimde de komple yok oluyordu. SSD'min bozulduğunu düşündüm fakat bugün BIOS üzerinden kontrol ettim ve SSD'm orada gözüküyordu. Sizce tam olarak ne oldu ve ne yapmamı tavsiye edersiniz? (Yüklemeye çalıştığım Windows, Windows 10 ama gerekirse son çare olarak 11'e geçerim)

Anakart: MSI B350M (Tam modelini bilmiyorum ama sanırım Gaming Pro)
İşlemci: Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: GTX 1650S.
RAM: 8 GB.
SSD: Adata SU630.

BIOS'tan gözüksede SSD'nizde sorun mevcut.

Başka portta deneyin. Yine olmaz yenisini almaktan başka çareniz yok. SSD arızalanmış.
Teşekkürler. Son bir sorum daha var: BIOS'ta SSD'nin göründüğü kısım bu şekilde, bunun anlamı sadece SATA uyumlu portlara sahip olduğum ve M.2 falan almamam gerektiği midir?

Dosya Ekleri

• 20240111_151250-1.jpg
    20240111_151250-1.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 20
Teşekkürler. Son bir sorum daha var: BIOS'ta SSD'nin göründüğü kısım bu şekilde, bunun anlamı sadece SATA uyumlu portlara sahip olduğum ve M.2 falan almamam gerektiği midir?

Bu kısım SATA portlarını gösteriyor. Menülerde M.2 ile ilgili bir seçenek yoksa anakartınızda M.2 yoktur. Eğer M.2 yuvası varsa M.2 SSD almanı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı