Merhaba, ekran kartımı satıp Amazon Japonya'dan RX 6600 XT alırsam diğer hangi parçaları yükseltmem gerekir?
İşlemci: Ryzen 3 3100.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
Ekran kartı: Galax GeForce GTX 1650 Super.
PSU: High Power 500W 80+ Bronze.
Teşekkürler.
@kino hocam yardım ederseniz çok mutlu olurum.![]()
İlk iş sanırım işlemci olur. 3100'ün tekli çekirdek performansı maalesef 3300X ile 3600'den %10-15 civarı daha geri. Overclock da bir yere kadar malum. 500W güç kaynağı aslında fena değil ben 550W 80+ Gold ile kullanıyorum ancak kartın güç tüketimi oyun içi 140w civarı seyrediyor, Ryzen işlemcilerin güç tüketimi de düşük. Sürpriz olmazsa buna masraf etmeye gerek kalmaz.
Kartı bu şekilde sisteme takman sonra duruma göre işlemci yükseltmesini yapman en iyisi olur, büyük ihtimalle tek işlemci değişimi yetecektir.
Peki anakart hocam?İşlemciyi 3600X yapsan yeter. Ancak 2K da verim alabilirsin eğer 1080p de oynayacaksan 5600X alman gerekir.
Peki anakart hocam?
@hakanbey30
İşlemci bütçe varsa en azından R5-5600X'e yükseltilebilir, bellekler de 16 değilse 2x8 yapılabilir veya tek modül 16'lık varsa bir adet daha 16'lık temin edip RAM OC yapıp çift kanal şeklinde kullanmak bayağı etkili olur diye düşünüyorum. Onun dışında belki PSU da değiştirilebilir fakat ondan da tam emin değilim @kino zaten AMD kanadını daha iyi bilir, gereken önerileri verir diye düşünüyorum.![]()
Aslında haklısınız, sistemim ne kadara gider sizce?Satabilirseniz tüm sistemi satın daha fazla verim alırsınız. Bütçe yoksa zaten yukarıda arkadaşlar gerekeni yazmış.