Dostlar, bilgisayarda Control gibi oyunlar oynarken ekran kartı ısısı 88 dereceyi görmüştü. Ben de MSI Afterburner'la fan hızını yükselterek düşürmüştüm fakat neden bu kadar fazla ısındığını anlamıyorum. Ekran kartı biraz tozlu ama bu kadar ısınması bence normal değil. Normalde 80 dereceye kadar çıkıyor, arada 88 gibi uçuk rakamlar da görüyorum. Problem nedir? MSI Afterburner fan hızı nasıl olmalı? Çok hızlı yapınca ses çok çıkıyor. Ben de bir şey olur diye korkuyorum. Siz ne diyorsunuz?
Ekran kartı üzerindeki fanlar tam performansında çalışıyor mu? Kasadaki havalandırmanın yetersiz olma durumu daha muhtemel tabii ki.
Fanın sesinden de eğer anormal bir şekilde takılma, herhangi bir şeye çarpma sesi gelmiyorsa dönüş hızından korkmanıza gerek yok. O fanlar yüksek hızlarda dönüp kart üzerindeki entegreleri soğutmak üzere üretiliyor sonuç olarak.
RAMPAGE X-HORSE 650W 80 PLUS BRONZE 4x120mm RAINBOW FAN USB 3.0 MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
RAMPAGE X-HORSE 650W 80 PLUS BRONZE 4x120mm RAINBOW FAN USB 3.0 MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Ekran kartı üzerindeki fanlar tam performansında çalışıyor mu? Kasadaki havalandırmanın yetersiz olma durumu daha muhtemel tabii ki.
Fanın sesinden de eğer anormal bir şekilde takılma, herhangi bir şeye çarpma sesi gelmiyorsa dönüş hızından korkmanıza gerek yok. O fanlar yüksek hızlarda dönüp kart üzerindeki entegreleri soğutmak üzere üretiliyor sonuç olarak.
Benim şu anki deneyimim masaüstü bilgisayar üzerinde olmadığı için değer olarak yönlendirmem yanlış olabilir. Bilen bir arkadaş cevaplarsa daha iyi olur.
Ekran kartından anlamıyorsan bile kendin açabilirsin nazik davran ve çip olan kısımlarda bastırmadan temizle bence başarabilirsin en kötü ihtimal youtube dan bak.