GTX 1660 sistemde oyunlar yüksek FPS ama akıcı değil

Herixa

Hectopat
Katılım
7 Ekim 2019
Mesajlar
4.321
Çözümler
23
Cyberpunk'da 60 FPS civarı alıyorum ancak gözüme 30 FPS'miş gibi geliyor. Aynı durum Witcher 3'de kalabalık alanlarda 65 FPS civarlarına düşünce de geçerli.

Ekran kartım: GTX 1660.
Monitörüm: Lg 27" 27mp59g gaming monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Lg 27mp59g gaming monitör kampanyalar ve uygun fiyatlarla sadece Vatan Bilgisayar'da. Satın Al. (24 inch modeli.)

Bu sorunu nasıl çözebilirim, canımı sıkmaya başladı.

Vsync açık mı açıksa kapat belki işine yarar.
 
Sorun monitör kaynaklı olabilir, çevrenizdeki birinden 144 ve ya daha üstü Hz değerine sahip monitörler alarak deneyebilirsiniz. Yine aynı sonuç varsa sorunun kasada olduğu ortaya çıkar.
 
%1 Low FPS değerleri 30 veya daha altında seyrediyorsa kasıyormuş hissiyatı verebilir. Örneğin kendi sistemimde Warzone oynarken ortalama 65-85 FPS almama rağmen yüzdelik FPS değerleri 30 civarlarında gezdiği için o alıştığımız smooth akıcılığı pek hissedemiyorum. Tabii bu oyun ekran kartına ve işlemciye aşırı düzeyde abandığı için bu tarz bir durum söz konusu. Diğer söylediğiniz oyunlarda da Witcher 3'te böyle bir durumla karşılaşmadım.

Monitörün Free-sync özelliği varsa aktif edip tazeleme hızının monitörün desteklediği maksimum hızda olup olmadığını kontrol edin derim, benzer durum Samsung'un bazı 72Hz'lik Curved monitörlerinde de mevcut.
 

Geri
Yukarı