Öncelikle merhaba. Bilgisayarımı aldığımdan beridir sürekli sorunlarla karşılaşıyordum. 2019 Aralıkta aldım. Garantiye ya da servise gönderme imkanım var. Ama pek de istemiyorum açıkçası. Çünkü 20 25 iş günü yazıyor belgelerde. Bilgisayarda şu ana kadar ufak tefek sorunlar olmuştu mesela aldıktan 1 ay sonra oyun oynarken ya da Discord'dan konuşurken falan takılmalar oluyor ve "drrtt" diye bir ses geliyordu ancak reset atarak çözüyordum. Ve uzun zamandır da bilgisayarda bir sorunla karşılaşıyorum. Sorunum oyun oynarken ekranın kararması, ekran kartı fanlarının hızlanması. Bu bir tek oyun oynarken olmuyor. Bazenleri durduk yere de oluyor. Ya da Google'da gezerken falanda oluyor. Eskiden bu sorun daha ağırdı. Kasam masanın üstündeydi ve masa en ufak sallandığında aynı sorun oluyor, oyun oynuyor ya da oynamıyor fark etmeksizin sallanınca oluyordu. Bu sorunuysa kasayı aşağıya koydum. Artık sallanmayacağı için devam etmez diye düşünüyordum, taki elim ekran kartının kablosuna değene kadar. Ekran kartının kablosuna en ufak dokunduğumda bu sorun oluyordu. Bende ekran kartı kablosunu çıkarıp başka bir yerden daha çok bükülmeyecek şekilde rahat olması için farklı şekilde taktım. Ve artık dokununca o sorunla karşılaşmıyordum. Fakat artık oyunlara girince olmaya başladı. Başka forumlara baktım hepsinde ekran kartı driverinin DDU ile kaldırıp manuel kurulumdan özel kurulum ve oradan temiz kurulum seçeneğini işaretleyerek kurulum yapın yazıyordu. Yaptım ama farkeden hiçbir şey yok sorun tam gaz devam ediyor. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Bugün sadece bu sorunla uğraştım lütfen bilen birisi yardım etsin şimdiden çok teşekkür ediyorum yardım eden etmeyen herkese. Her fikriniz düşünceniz benim için önemli. (Hikaye gibi yazdığımın farkındayım sıktıysam kusura bakma
) sistem bileşenlerim:
Ryzen 5 2600 3.4 GHz.
Zotac GeForce GTX 1660 Super Twin fan.
Apacer panther (8x2) 16 GB.
Gigabyte B-450M S2H anakart.
Gamepower GP-650 PSU.
Gamepower Aether kasa.
Seagate Barracuda 1 TB.
Samsung 860 Evo 500GB.
Ryzen 5 2600 3.4 GHz.
Zotac GeForce GTX 1660 Super Twin fan.
Apacer panther (8x2) 16 GB.