GTX 1660 Super sistemde oyunlar akıcı değil

ygtslck01

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
482
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 gb crucial cl 15 3000 mhz ram dual
SSD veya HDD modeli
cs 3030 xlr 8 pny
Ekran kartı
1660 super inno3d
Anakart
h410mh biostar
İşlemci
i310100f
Kafaya çok taktım ve artık çok canımı sıkıyor oyun oynamak istemiyor gibiyim her türlü format Windows sürümü yeni PC aklınıza ne geliyorsa driver sil yükle falan filan yok, yine bu oyun akıcı olmuyor arkadaş. FPS 400 ama oyun akıcı değil, mouse akıcı değil kafayı yiyeceğim. Görüntü ve mouse hiç akıcı değil herkes ev içi elektrik tesisatı sıkıntılı diyor. Eğer sorun buysa regülatör sorunumu çözer mi? Ya da UPS falan? Ne bu sorun kaynağı ne anlamadım cidden. Monitörüm 165 Hz ve 165 Hz seçili.
 
Son düzenleme:
Kafaya çok taktım ve artık çok canımı sıkıyor oyun oynamak istemiyor gibiyim her türlü format Windows sürümü yeni PC aklınıza ne geliyorsa driver sil yükle falan filan yok, yine bu oyun akıcı olmuyor arkadaş. FPS 400 ama oyun akıcı değil, mouse akıcı değil kafayı yiyeceğim. Görüntü ve mouse hiç akıcı değil herkes ev içi elektrik tesisatı sıkıntılı diyor. Eğer sorun buysa regülatör sorunumu çözer mi? Ya da UPS falan? Ne bu sorun kaynağı ne anlamadım cidden.

Monitör kaç Hz.
 
Görüntü ayarlarından ekran yenileme hızının en yüksekte olduğundan emin olun

korumalı priz kullanmanız her zaman yararınıza olur almanızı öneririm
 
Monitör yenileme hızı önemli. 60 Hz yenileme hızına sahip bir monitörde 400 fps almanız size avantaj sağlamaz, en fazla 60 fps görürsünüz. Hatta dezavantaj sağlar 60'dan fazla aldığınız fps monitörde kırılmalara sebep olur. Bunun için vsync, freesync gibi teknolojiler mevcut.

Oyunları hangi ayarda oynuyorsunuz, bu da önemli. Daha çok fps alayım diye en düşüğe alırsanız işlemcinize binen yük artar. Bu da yüksek işlemci kullanımından kaynaklı takılmalara sebep olabilir.
 
Son düzenleme:
Görüntü ayarlarından ekran yenileme hızının en yüksekte olduğundan emin olun

Korumalı priz kullanmanız her zaman yararınıza olur almanızı öneririm.

Daha 3 gün önce altılı viko aldım topraklı 130 TL'ye.
Monitör yenileme hızı önemli. 60 Hz yenileme hızına sahip bir monitörde 400 FPS almanız size avantaj sağlamaz, en fazla 60 FPS görürsünüz. Hatta dezavantaj sağlar 60'dan fazla aldığınız FPS monitörde kırılmalara sebep olur. Bunun için V-Sync, FreeSync gibi teknolojiler mevcut.

Oyunları hangi ayarda oynuyorsunuz, bu da önemli. Daha çok FPS alayım diye en düşüğe alırsanız işlemcinize binen yük artar. Bu da yüksek işlemci kullanımından kaynaklı takılmalara sebep olabilir.

165 Hz ve secili.
 

Geri
Yukarı