Çözüldü GTX 1660 Ti donanıma ayrılmış VRAM hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsmet190705

Kilopat
Merhaba. Bilgisayarımda Windows 11 işletim sistemini kullanıyorum. Ekran kartımın VRAM 5966MB gözüküyor donanıma ayrılmış 178MB VRAM var. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
Eski kullandığım kartımda böyle bir durum olmadığı için sistemsel bir sorun olduğunu düşünmüştüm.
Eski kartlarda veya eski sürücülerde bu detay genelde görünmezdi, o yüzden garip gelmesi çok normal.

Yeni nesil Windows ve güncel sürücüler, sistem kararlılığı için bu alanı artık donanıma Ayrılmış etiketiyle net olarak gösteriyor. Yeni sistemlerin çalışma prensibi bu.
Hocam bu bir sorun değil, tamamen normal.
Ekran kartın aslında 6144MB. Windows, sistem arayüzü ve görüntü çıkışı için 178MB'ı kendine ayırır. Geriye kalan 5966MB ise senin kullanımına sunulur.
Bir şey yapmana gerek yok, kartın tam kapasite çalışıyor.

Eski kullandığım kartımda böyle bir durum olmadığı için sistemsel bir sorun olduğunu düşünmüştüm.

Eski kartlarda veya eski sürücülerde bu detay genelde görünmezdi, o yüzden garip gelmesi çok normal.

Yeni nesil Windows ve güncel sürücüler, sistem kararlılığı için bu alanı artık donanıma Ayrılmış etiketiyle net olarak gösteriyor. Yeni sistemlerin çalışma prensibi bu.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı