GTX 1660 Ti nasıl soğutulur?

Efe_Arslan81

Kilopat
Ekran kartım: ASUS Dual 1660 Ti 6 GB OC.
Eski veya ısınma problemi yaratmayacak ekran kartlarında bile bakır boru ve bilimum soğutmak için koyulan bakır vb. varken,
Benim kullandığım 1660 Ti modelinde soğutmaya hiç önem vermemiş ASUS.
Bu ısınma problemini nasıl çözebilirim? Denemediğim şey kalmadı, ekstra fan taktım, kasayı çok güzel bir şekilde temizledim, ekran kartını söküp içinde ki macunu yeniledim fakat nafile.

resim_2024-06-09_161201153.png

Siz bu güçteki bir ekran kartına böyle bir soğutma yapar mıydınız bir ekran kartı üreticisi olarak?

Normal mi bu soğutma?

Ekran kartım: ASUS Dual 1660 Ti 6 GB OC.
Eski veya ısınma problemi yaratmayacak ekran kartlarında bile bakır boru ve bilimum soğutmak için koyulan bakır vb. varken,
Benim kullandığım 1660 Ti modelinde soğutmaya hiç önem vermemiş ASUS.
Bu ısınma problemini nasıl çözebilirim? Denemediğim şey kalmadı, ekstra fan taktım, kasayı çok güzel bir şekilde temizledim, ekran kartını söküp içinde ki macunu yeniledim fakat nafile.

Eki Görüntüle 2217673

Siz bu güçteki bir ekran kartına böyle bir soğutma yapar mıydınız bir ekran kartı üreticisi olarak?

Normal mi bu soğutma?

Benchmark testlerini atar misin? Bahsettiğin sıcaklıklar kaç derede acaba?

Voltaj kısarak çözebilirsin.
Tam performans almak istiyorum o yüzden yapmadım onu.
Şundan bahsetmemişim benim ekran kartım Leauge of Legends oynarken bile 75 derece çalışıyor.

Benchmark testlerini atar misin? Bahsettiğin sıcaklıklar kaç derede acaba?
89-90 derece arası.

Genellikle ARK,V Rising, WoT gibi oyunlar oynuyorum.

Tam performans almak istiyorum o yüzden yapmadım onu.
Voltaj kıınca performans düşmüyor ki. Hatta ve hatta şanslı bir karta sahipsen hem voltajı kısıp aynı anda overclock yapabilirsin. Ben kartımı öyle kullanıyorum.

Kaç dereceye çıkıyor da soğutmada sorun olduğunu düşünüyorsun?

91 dereceyi görüyor kart, sence de bir sorun değil mi?
O kartın yük altında 75 derece civarlarında çalışması lazım normal değil bu sıcaklık. Kartın bakımları en son ne zaman yapıldı?

91 dereceyi görüyor kart, sence de bir sorun değil mi?

Yazmamışsın ki bilelim.

ASUS Dual modelleri ASUS'un en ucuz, ekonomi odaklı modelleri. Soğutması diğer markalara ve diğer modellere göre kötüdür. Ama 90'lara çıkması da hiç normal değil.

Arkadaşın dediği gibi undervolt yapabilirsin, manuel fan profili ayarlayıp fanları daha hızlı döndürebilirsin.

Kartın görüntüsü ve 2. el satarken edeceği fiyatı çok umursamıyorsan fanlarını ve üzerindeki plakayı söküp 2 adet güzel kasa fanını cırt ya da başka yöntemler ile karta tutturup daha iyi soğutma sağlayabilirsin.

Ayrıca kasadaki hava akımı ve fanların üfleyiş yönü yanlışsa kart hava alamyacağı için fazla ısınır. Kapak açıkca hava alabilecek, kapalı olmayan bir ortamda kullanmak da sıcaklıkları düşürecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazmamışsın ki bilelim.

ASUS Dual modelleri ASUS'un en ucuz, ekonomi odaklı modelleri. Soğutması diğer markalara ve diğer modellere göre kötüdür.

Arkadaşın dediği gibi undervolt yapabilirsin, manuel fan profili ayarlayıp fanları daha hızlı döndürebilirsin.

Kartın görüntüsü ve 2. el satarken edeceği fiyatı çok umursamıyorsan fanlarını ve üzerindeki plakayı söküp 2 adet güzel kasa fanını cırt ya da başka yöntemler ile karta tutturup daha iyi soğutma sağlayabilirsin.

Neyi sallıyorsun dostum? Birincisi Dual modellerinin soğutması gayet iyi, şu anki kartım ile 38-45 derece değerler alıyorum arkadaşında yük altında en kral 75 derece civarlarında alması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı