GTX 1660 Ti sistem ağır oyunlarda takılıyor

Buğra Durak

Femtopat
Daha fazla  
Donanım (laptop): i7-10750H, 16 GB RAM, GTX 1660 Ti ve 512 GB M.2 SSD.
GTA V ve Forza Horizon 4 gibi yüksek performans isteyen oyunlarda 4-5 saniyede bir takılma meydana geliyor. League of Legends, Counter-Strike GO, Valorant, MudRunner, Euro Truck Simulator 2 oyunlarında ise hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım (laptop): i7-10750H, 16 GB RAM, GTX 1660 Ti ve 512 GB M.2 SSD.
GTA V ve Forza Horizon 4 gibi yüksek performans isteyen oyunlarda 4-5 saniyede bir takılma meydana geliyor. League of Legends, counter-Strike GO, Valorant, MudRunner, Euro Truck Simulator 2 oyunlarında ise hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Oyun içi sıcaklıklarınızı paylaşır mısınız? Belki öyle yardımcı olabilirim.

Ekran kartınızın driverlarını güncellediniz mi? Diğer oyunları bilmiyorum ama CS:GO işlemci bazlı bir oyun olduğu için takılmıyor olabilir. Bence muhtemelen ekran kartı driverlarınız güncel değil.

RAM 1x16 mı 2x8 mi?
2x8
Hocam çift kanal Ryzen işlemcilerin tam performans çalışmasını sağlıyor Intel'de performansa o kadar etki etmiyor RAM'den kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Sistemin iyi ama şöyle bir şey var o sistemle GTA V'deki tüm ayarları köklersen kasar. Forza horizon'da da aynı şekilde kasar.
Şöyle açıklayayım gta da takılmadığı zaman da oldu 1-2 kere de olsa ayrıca kasma gibi değil benchmark testinde full ayarlarda 90-100 fps vermişti. Ayarları düşürüp tabii ki baktım ama değişen bir şey olmadı.
Oyunları oynarken ısınma sorunu oluyor mu? İşlemci belki frekansını düşürüyor olabilir yüksek sıcaklıklarda.
Hayır klasik laptop ısınması kaydadeğer bir ısınma yok.
Ekran kartınızın driverlarını güncellediniz mi? Diğer oyunları bilmiyorum ama CS:GO işlemci bazlı bir oyun olduğu için takılmıyor olabilir. Bence muhtemelen ekran kartı driverlarınız güncel değil.
Evet güncel.

MSI Afterburner ile oyun içinden SS alabilir misin? Daha iyi yardımcı olabiliriz.
Önemli bir şey farkettim, ilk defa offline girdim online hata verdi offline da aşağıda ki grafiklerle birlikte gram kasma takılma yok hiçbir şey almadım. Afterburner da bir anormallik göremedim daha iyi bilen birisi varsa buyursun bıraktım buraya. (GeForce Experience den optimize edilmiş ayarlar)
Oyunları oynarken ısınma sorunu oluyor mu? İşlemci belki frekansını düşürüyor olabilir yüksek sıcaklıklarda.

Isınma yok.
Şom ağzımı açtım offline da sıkıntı olmadığını yazmak için oyunu alta aldım geri girdiğimde tekrar takılma sıkıntısı meydana geldi. Bunların yanında oyuna girerken ve çıkarken usb takıp çıkarttığımızda ki ses geliyor harici kart çalışır duruma geçtiği için mi neden anlamadım ama ilk defa karşılaştım aynı takılma sorunu gibi.

Dosya Ekleri

• msiafterburner.png
    msiafterburner.png
    137,3 KB · Görüntüleme: 63
  • grafik 1.png
    grafik 1.png
    372,8 KB · Görüntüleme: 67
  • grafik 2.png
    grafik 2.png
    388 KB · Görüntüleme: 49
  • grafik 3.png
    grafik 3.png
    294 KB · Görüntüleme: 47
  • grafik 1.png
    grafik 1.png
    372,8 KB · Görüntüleme: 46
  • grafik 2.png
    grafik 2.png
    388 KB · Görüntüleme: 54
  • grafik 3.png
    grafik 3.png
    294 KB · Görüntüleme: 49
  • msiafterburner.png
    msiafterburner.png
    137,3 KB · Görüntüleme: 54
  • msiafter2.png
    msiafter2.png
    254,1 KB · Görüntüleme: 64
  • msiafter2.png
    msiafter2.png
    254,1 KB · Görüntüleme: 43
  • msiafterburner.png
    msiafterburner.png
    137,3 KB · Görüntüleme: 64
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı